Від Праги до Харкова без пересадок: відтепер українці можуть придбати прямий квиток з Чехії

01.06.2023 10:58 Новини

Чеська залізнична компанія RegioJet вводить єдині квитки з Праги до низки українських міст. Серед них опинилися Полтава, Запоріжжя, Дніпро, а також Харків.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на чеське видання Zdopravy.

У компанії розповіли, що спочатку пасажири їхатимуть нічним поїздом RegioJet до польського Перемишля, де потім пересядуть на потяги УЗ. Таким чином, незалежно від стиковок та пересадок, пасажир зможе використовувати лише один квиток для всієї подорожі.  

Поїздка в один кінець до Запоріжжя стартує від 70,9 євро. Одночасно вартість квитків до Харкова коштує від 69,2 євро.

Як ідеться у повідомленні, RegioJet значно розширила пропозицію стиковок з Україною.

«Ми раді, що можемо запропонувати пасажирам гідну альтернативу автомобілям та автобусам на таких довгих маршрутах. Наразі ми розширюємо поточну пропозицію щодо українських напрямків, аби включити і інші великі міста, розташовані в центральній та східній частинах України», – розповів директор залізничного транспорту RegioJet Якуб Свобода.

Нагадаємо, з 2 березня Укрзалізниця відновила курсування маршруту «Харків – Суми – Конотоп», що отримав назву «Слобожанський експрес». Потяг відправлятиметься щоденно та матиме вісім зупинок: у Люботині, Богодухові, Кириківці, Тростянці, Сумах, Білопіллі, Ворожбі та Путивлі.

Нагадаємо також, що АТ «Укрзалізниця» розпочала трирічну програму «Залізна українізація», яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.

Головні новини Харків та Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко