Відновлено електропостачання 115 тисячам абонентів на деокупованих територіях Харківщини

20.02.2023 16:19 Новини
Критична інфраструктура Харківської області постраждала через ворожі обстріли досить серйозно. Але фахівці працюють 24 на 7, щоб максимально швидко відновити електропостачання.

20 лютого Харків з робочим візитом відвідав міністр енергетики України Герман Галущенко. На робочій нараді за участю міністра начальник ХОВА Олег Синєгубов підкреслив, що велика кількість викликів на відновлення електромережі – на деокупованих територіях.

– На сьогодні електропостачання отримали більше 115 тисяч абонентів, але завдання – ще 35 тисяч. Із них 15 тисяч – на тимчасово окупованих територіях. У Харківській області 29 населених пунктів ще перебувають під окупацією, це менше 2 відсотків території області, – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в ранковому зверненні Генерального штабу ЗСУ за 20 лютого йшлося про те, що підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів неподалік Гряниківки

Нагадаємо також, що Джо Байден у Києві анонсував новий пакет допомоги для України, а міністр енергетики України у Харківській області обговорював питання децентралізації генерації по регіонах.

Автор: Марія Іващенко