Відомий телеведучий провів «НеЛекції» про мінну безпеку для молоді Харківщини

24.10.2023 20:49 Новини
Харків, Валки, Чугуїв, Краснокутськ, Кегичівка та Ізюм — у таких містах телеведучий Олександр Педан провів «НеЛекції» Харків, Валки, Чугуїв, Краснокутськ, Кегичівка та Ізюм — у таких містах телеведучий Олександр Педан провів «НеЛекції»

Кілька сотень підлітків і молоді Харківщини прийшли на «НеЛекції» з телеведучим і громадським діячем Олександром Педаном.

Як повідомляє «Слобідський край», Олександр відвідав Харків, а також Валки, Чугуїв, Краснокутськ, Кегичівку та Ізюм, де говорив про безпеку та здоров’я.

Зокрема, як діяти, коли знайшов невідомий предмет, схожий на міну, або як вберегтися під час артилерійського обстрілу, які симптоми можуть бути ознаками депресії та куди звертатися (рекомендації розробили з експертами ЮНІСЕФ).

– Тема безпеки є ключовою в нашій країні. Усі повинні знати та дотримуватися певних правил, які можуть зберегти їм життя та здоров’я, – каже Олександр Педан.

Окрім безпекових, із підлітками поспілкувалися на ще дві важливі теми – ментальне та фізичне здоров’я, про яке завжди необхідно дбати, тим паче в умовах війни.

– Ми піднімаємо дуже гостру тему – депресії. Пояснюємо, що може сигналізувати про цю хворобу, та головне – наголошуємо, щоби підлітки та молодь зверталися за допомогою, даємо необхідні контакти, – пояснює Олександр Педан.

Харківщина стала п’ятою областю із запланованих. Перед тим команда «НеЛекцій» побувала на Миколаївщині, Одещині, Чернігівщині та Полтавщині, а далі попрямує в ще кілька південних і східних областей України.

Загалом команда проєкту планує провести сто зустрічей. І ще одним «нелектором», окрім Олександра Педана, є стендапер і волонтер Василь Байдак.

Раніше Олександр Педан уже провів двадцять «НеЛекцій» і поспілкувався з понад п’ятьма тисячами підлітків.

«НеЛекції» – це проєкт, що реалізується разом із ГО «UMIND» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Проєкт передбачає офлайн-зустрічі з підлітками та молоддю зі сходу та півдня України на теми мінної безпеки та важливості освіти, ментального та фізичного здоров’я. Проєкт реалізує ГО «UMIND» у рамках «Спільно» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні для підтримки молоді, яка постраждала від війни. Програма «Спільно» об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

Нагадаємо, у Харківській області залишається високою мінна небезпека. Так, більше ніж 70 протипіхотних мін «Пелюстка» виявили поліцейські на полі, розташованому між селами Новий Бурлук та Леб'яже Чугуївського району Харківської області. Минулого тижня в Харківській області сталося 2 випадки підривів цивільних на вибухонебезпечних предметах

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.