Серед малих фермерів Харківщини розподілять високоякісне насіння: деталі

15.03.2023 09:51 Область Online

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розподілить високоякісні протруєні сорти насіння кукурудзи і соняшнику серед малих фермерів Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Інформаційно-аналітичну систему «Аграрії разом».

Зазначене насіння надано Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) та буде розподілено серед 455 найбільш вразливих малих фермерів Харківщини – одного з найбільш постраждалих від війни регіонів України. Прийом заявок відбувається через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 19 березня 2023 року.

Усього ФАО розподілить 3 200 посівних одиниць насіння соняшнику та 2 700 посівних одиниць насіння кукурудзи. Зазначена кількість насіння дозволить засіяти до 10 700 га землі. Заявники, які відповідають необхідним критеріям, можуть вибрати, що саме вони бажають отримати: 10 посівних одиниць насіння соняшнику або 20 посівних одиниць насіння кукурудзи.

«Ця підтримка дозволить фермерам захистити свої джерела доходу та відновити ланцюжки доданої вартості в сільському господарстві, що були зруйновані війною», – йдеться у повідомленні.

У проєкті можуть взяти участь юридичні особи (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) та фізичні особи-підприємці, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів.

ДАР, як зареєструватися для отримання насіння

ДАР, як редагувати особистий кабінет

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в нашому регіоні посівні площі під озимими культурами скоротилися на 67 %. В умовах війни аграрії Харківської області зуміли зібрати майже 2 мільйони тонн зерна. А за прогнозами Міністерства аграрної політики відновити аграрний сектор вдасться через два-три роки.

Нагадаємо також, Україна та Польща спростили проходження кордону для аграріїв

Автор: Владислава Ткаченко