Світло в Лозовій, трамваї в Харкові та сучасний томограф в Балаклії: підсумки тижня на Харківщині

19.03.2023 16:50 Область Online
Колаж: "Слобідський край" Колаж: "Слобідський край"

Головні події Харківської області за тиждень 13–19 березня 2023 року.

У Краснокутську пройшла презентація роману «Оскар» української письменниці Людмили Охріменко. Він був написаний на основі реальних подій із життя українського захисника. У 2021 році роман названий найкращим романом на воєнну тематику членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021». 

У  Лозовій вперше за понад рік 13 березня увімкнули вуличне освітлення. Планується, що ліхтарі будуть освітлювати місто щоденно з 18:30 до 21:00. Після того, як комунальники усунуть можливі проблемні моменти в системі освітлення міста, планується вмикати селища громади, такі як Панютине, Краснопавлівка та Орілька. Кошти на витрати на електроенергію закладено в бюджеті громади.

У Валках відновив роботу підрозділ Державної міграційної служби.  У відділі жителі міста Валки та інших населених пунктів громади можуть відновити втрачені або знищені документи. У відділах працює пільгова поточна черга, яка доступна тільки для таких категорій громадян: люди з інвалідністю, військовослужбовці, вагітні жінки, жінки з малолітніми дітьми (до 14-ти років) і люди похилого віку (пенсійний вік) приймаються без запису в електронну чергу. Відділ працює у будні дні з 9:00 до 16:00. Під час повітряних тривог і за відсутності електропостачання надання адмінпослуг зупиняється. Телефон: +38(05753)5-24-60. Запис можливий через сервіс «Електронна черга».

Ввечері 15 березня у Харкові відновили роботу тролейбуси, а 16 березня  у місті почали курсувати трамваї. Таким чином, через тиждень після масштабного ракетного обстрілу роботу електротранспорту в Харкові повністю відновили. Аби вивести на маршрути трамваї та тролейбуси, комунальники й енергетики працювали цілодобово.

У Балаклійській лікарні  ввели в експлуатацію новий 32-зрізовий комп’ютерний томограф Aquilion Lightning виробництва Canon. Комп’ютерний томограф, яким у лікарні користувалися до початку повномасштабного вторгнення, зіпсували окупанти. Персонал, який працює на новому КТ, пройшов відповідне навчання. Цього тижня діагностику отримали вже понад півсотні людей. Безкоштовно можуть проходити обстеження пацієнти стаціонару районної лікарні та ті, хто має направлення від сімейних лікарів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко