У місті Зміїв діти програмують роботів

10.02.2023 12:51 Область Online
Фото: Hub Idei Фото: Hub Idei
Для дітей пільгових категорій та ВПО в місті Зміїв відкрили клуб робототехніки, де навчають програмуванню безкоштовно.

Клуб відкрили 9 лютого  при місцевому "Hub Idei". Зараз майже завершився набір у дві групи клубу, по 12 дітей кожна. У першу набрали діточок віком від 6 до 9 років, у другу – 10-14 років. Про це пише "Слобідський край" .

Клуб робототехніки в Змієві

Організатори клубу – благодійний фонд "SlobodaUA" – організували цей клуб робототехніки для дітей з малозабезпечених сімей  ВПО, сиріт та напівсиріт і дітей з інвалідністю. Принципова позиція організаторів – усі заняття проводяться безкоштовно. Головна мета – привчати дітей до сучасних технологій, і не тільки для використання, а й для розробки, адже не випадково крупні компанії інвестують у це великі гроші. 

Заняття у клубі робототехніки міста Зміїв

– Сам по собі такий клуб – доволі-таки вартісна річ, бо діти спочатку збирають робота з конструктора Лего, а потім програмують робота за допомогою планшету. Один такий набір, з яким працює одна дитина,  коштує десь 20 тисяч гривень. Нам допоміг американський фонд "Радуга", у співпраці з ним це стало можливим, – розповідає представник фонду "SlobodaUA"  Володимир Храмов. Він говорить, що бажаючих було набагато більше, тому довелося дуже ретельно перевіряти документи. Дехто з батьків пропонував організувати заняття за гроші, але позиція організаторів залишалась принциповою – усе тільки безкоштовно. 

Клуб робототехніки м. Зміїв відкрився 9 лютого 2023

Робототехнікою  з дітьми займається колишній бізнесмен, який закінчив спеціальні курси та має досвід роботи з дітьми. Перше заняття клубу, як говорять організатори,  пройшло "на відмінно". 

Раніше ми писали також, що у місті Зміїв видають гуманітарну допомогу від двох організацій   та про те, що у Зміївській громаді поновили пільговий проїзд громадським транспортом.

Автор: Інна Можейко