У селищі Старий Салтів складають списки для «легкого» та «середнього» ремонту будинків

10.02.2023 15:51 Область Online
Фото: suspilne.media Фото: suspilne.media
За допомогою БФ «Карітас Харків» у Старосалтівській ТГ планують замінити вікна, двері та відремонтувати пошкоджені стіни – але не всім жителям громади.

Зараз у громаді збирають відомості про людей, які потребують ремонту житла та не можуть зробити це власними силами, і формують списки. Про це пише "Слобідський край".

Допоможуть зробити легкий або середній ремонт таким категоріям населення:

1. Якщо  особа є людиною з інвалідністю І-ІІ групи, або один з членів домогосподарства є людиною з інвалідністю І-ІІ групи;
2. Якщо  особа має важке захворювання або один з членів домогосподарства має важке захворювання;
3. Якщо це самотня людина похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного-двох літніх людей, які не мають підтримки рідних;
4. Самотні матері або батьки чи опікуни неповнолітніх дітей, недієздатних людей;
5. Багатодітні родини, де є три чи більше неповнолітні дитини (до 18 років);
6. Вагітні жінки і матері з дітьми до 3-х років.

– Це вже другий проєкт, який ми реалізуємо за допомогою БФ «Карітас Харків», відрізняються тільки джерела фінансування, – пояснює   Костянтин Гордієнко, начальник загального відділу Старосалтівської селищної віськової адміністрації. – В рамках першого проєкту вони допомогли нашим малозабезпеченим мешканцям сплатити комунальні платежі та отримати дрова для опалення, усього це 140-150 людей. Критерії для відбору були ті ж самі. Зараз збираємо дані по зруйнованих будинках. 

У Старосалтівській військовій адміністрації просять жителів, які підпадають під критерії надання допомоги, звертатися до них для формування списків. 

Раніше ми писали, що у селищі Старий Салтів відновили роботу ЦНАПу   та  відновлювали світло.

Головні новини Старий Салтів та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко