В Олексіївській громаді хочуть виграти півмільйона гривень на молодіжний парк

18.05.2021 15:35 Область Online
До 31 травня жителі Олексіївської громади Харківської області можуть узяти участь в онлайн-голосуванні та підтримати проєкт сільської ради.

Олексіївська сільська рада стала учасником конкурсу «Наша громада», де між громадами України розігрують 500 тисяч гривень.

Проєкт Олексіївської громади стосується облаштування парку для молоді і відпочинку сім'єю.

Читайте також: Житло для переселенців і безкоштовний автобус: які сервіси працюють в Олексіївській громаді

Відповідно до проєкту, у сквері № 2 села по вулиці Центральна хочуть побудувати парк «Олексіївський лелека». На сьогодні у цьому сквері є посаджені дерева з поодинокими клумбами.

– Ми б хотіли об’єднати декілька поколінь. Тому парк поділили на декілька локацій. Серед них – ігровий майданчик для дітей, сімейна алея з місцями відпочинку для сімей та зустрічей з друзями. Також проєкт передбачає створення спортивної зони для жителів громади та місця, де будуть проводитися виїзні церемонії одруження. Окрім цього, буде зона для відпочинку літніх людей та осіб з інвалідністю, – розповіла перший заступник голови Олексіївської громади Тетяна Руденко.

Тож проєкт передбачає будівництво алей з квітами, встановлення дитячого ігрового та спортивного майданчиків, малих архітектурних форм, облаштування фонтана, мереж поливу та зовнішнього освітлення території. 

Також планується реконструкція пам’ятного знака «Заснування села Олексіївка» та облаштування зони для кінотеатру просто неба.

Уздовж алей парку планують установити лави. На території також будуть майданчики для сміттєвих контейнерів та біотуалет. 

Загальна вартість проєкту складає 871 тисячу гривень. З них 500 тисяч гривень громада може виграти в конкурсі. Ще 355 тисяч гривень – внесок місцевого бюджету, 16 тисяч – партнерів.

Проголосувати за ініціативу громади можна до 31 травня.  Для цього треба зареєструватися на сайті громади через свій профіль у соціальній мережі або електронну пошту. Кожна людина може підтримати по 5 різних проєктів, поставивши відмітку «Проголосувати».

Станом на 18 травня проєкт підтримало 288 людей.

Нагадаємо, організаторами конкурсу є телеканали ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Загалом участь у конкурсі беруть 16 громад з Харківщини.

До другого етапу пройдуть 13 громад-учасниць, які мають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-учасниць обере експертне журі. Їх відбір триватиме до 6 червня.

Фінальне голосування відбудеться з 14 серпня до 27 вересня. На цьому етапі проєкти громад оцінюватимуть лише члени журі.

Автор: Олена Загребельна