Чемпіонат Харківського району з футболу: три команди йдуть без втрат

08.06.2023 09:20 Спорт
Фото: МСК «Харків» Фото: МСК «Харків»

Перед п’ятим туром чемпіонату Харківського району з футболу, який відбувся 4 червня, чотири команди набрали максимальну кількість очок, 12. Але в минулі вихідні одна з них оступилася в матчі лідерів.

Не налаштувалися на гру

Центральний поєдинок туру пройшов у Будах, де коротичанський «Промінь» з Пісочинської територіальної громади приймав сковородинівську «Ниву», яка представляє Золочівську ТГ. Господарі швидко відкрили рахунок у матчі, втім ще до перерви сковородинівці зуміли не тільки відігратися, а й вийти вперед. А ще й не забили пенальті. Після перерви лідируюча команда довела справу до заслуженої перемоги 5:2, завдавши першої поразки коротичанцям у цьому сезоні.

– Розкішна гра, чудове поле. Арена в них дійсно хороша, щоб у всіх був такий стадіон, як у них, – каже помічник головного тренера «Ниви» В’ячеслав Козир. – Здобути перемогу вдалося завдяки правильному налаштуванню на гру і великому бажанню перемогти, оскільки з огляду на турнірну таблицю це була вкрай важлива гра. Плюс, напевно, мотивації хлопцям обіграти цю команду додавало ще й те, що в цей клуб з нашого колективу кілька людей пішли. Дуже важливо було довести, що вони даремно так зробили.

Тренер «Променя» Іван Бідоленко вважає, що гра вийшла цікавою.

– Головна причина поразки – не зуміли гідним чином налаш­туватися на цю гру. Всі хлопці після гри в один голос сказали, що був явний «недонастрой», думали, що цей матч буде на кшталт легкої прогулянки, недооцінили суперника. Вдома у нас матчі вдаються, думали, і цей буде успішним. А тут ще й швидкий гол забили, думали, що справа вже вирішена, втім ні. Плюс цей суперник був для нас абсолютною загадкою, оскільки з іншими ми граємо не вперше. Ну, команда у них хороша, мені їх гра сподобалася, – говорить Іван Бідоленко.

15 очок, як і у «Ниви», мають ще дві команди: МСК «Харків» та ФК «Березівка» Пісочинської громади. Команда з обласного центру на виїзді зустрічалася з ФК «Високий». Містяни здобули розгромну перемогу 4:0. «Березівка» цей тур теж грала в гостях, протистояла СК «Кам’яна Яруга» Чугуївської громади. Команда з Пісочинської ТГ здобула мінімальну перемогу 2:1.

Дебютні перемоги

Знаковим цей п’ятий тур вийшов для безлюдівського «Альянсу». Вони вдома приймали «Дергачі», які здолали 3:1 – це дебютна перемога колективу в першості.

– Ми команду створили у 2021 році. Відіграли чемпіонат Харківського району, на початку минулого року взяли участь у зимовій обласній першості, а потім почалася війна. Півроку була пауза, і в серпні почали знову грати, – розповідає засновник команди «Альянс» Анатолій Маслік. – Раді, що нарешті вдалося перемогти. У команди з’являється характер, це дуже важливо. Завдання перед сезоном і зараз – потрапити в трійку призерів, без огляду на невдалий старт і програні чотири гри поспіль. Незважаючи на невтішні результати, цим сезоном я задоволений. Ми хороші ігри провели з бабаївським «Колосом» та МСК «Харків». Харків’янам усі програють з розгромним рахунком, а ми їм поступилися всього 0:2.

Анатолій Маслік каже, що команда порівняно з довоєнним складом змінилася на 80 %.

– Свого часу нам казали, що ми команда на один рік, утім ми продовжуємо рухатися в правильному напрямку без огляду на всі труднощі. Нам у колективі вдалося створити сім’ю. В нас уся команда складається з футболістів з Безлюдівської громади, окрім одного хлопця з Харкова, який уже другий сезон з нами. Його звали до МСК «Харків», але він вирішив залишитися з нами, – говорить засновник безлюдівської команди.

Солоницівський «Енергетик-2» зумів забити перший гол у цьому чемпіонаті, але він не допоміг команді уникнути розгромної поразки від циркунівського «Авторитету» – 1:6. До речі, для команди з деокупованої громади ця перемога стала дебютною в цій першості. Ще в одному матчі люботинське «Дербі» в рідних стінах мінімально обіграло бабаївський «Колос» з Височанської громади – 2:1.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: