Чемпіонат Харківської області: «динамівці» й «Колос» ідуть у відрив

13.07.2021 08:50 Спорт
За підсумками 10-го туру чемпіонату Харківської області з футболу гравці харківського «Універ-Динамо» і сахновщинського «Колоса» закріпили лідерство у своїх лігах.

Друга поспіль поразка одного з лідерів

10 липня пройшли матчі 10-го туру чемпіонату Харківської області. У Вищій лізі зустріч між «Коброю» та ФК «Лозова-Панютине» була перенесена. Всі інші матчі завершилися перемогами приймаючих сторін. Так, у протистоянні ФК «Універ-Динамо» та ФК «Зміїв» глядачі побачили лише один забитий м’яч. Свій автограф у воротах гостей наприкінці першого тайму залишив форвард «динамівців» Жила – 1:0.

Фото: ФК "Універ-Динамо" ХНУВС

Домашня перемога, нехай і з мінімальним рахунком, дозволила харків’янам закріпити свою позицію лідера в турнірній таблиці. Наразі відрив від найближчого суперника – солоницівського «Енергетика» – збільшився до шести очок.

Водночас і для «Змієва» поразка виявилася не критичною, бо інші прямі конкуренти в боротьбі за медалі втратили очки. Команда залишилася на четвертому місці і зберігає всі шанси поборотися за призові місця чемпіонату Харківщини.

Щодо осічок головних претендентів на медалі «вишки», то первомайський «Квадро» несподівано поступився на виїзді харківському «Динаміку-ХНУРЕ» – 0:2. Обидва голи були забиті в першому таймі. На 10-й хвилині матчу по воротах первомайців влучно пробив Кабані. Вже через дві хвилини голкіпер гостей стараннями Обімдіке знову діставав м’яч зі своєї сітки.

Фото: fc-kvadro.com

«Друга поспіль поразка, дуже неприємно й прикро втрачати очки. Є час подумати і зробити висновок. Команда йде на перерву на третьому місці, але попереду ще більше боротьби. Сподіваємося, що ми всі зробимо висновки і підійдемо до другого етапу більш серйозно. Не можна програвати без боротьби», – написав на своєму офіційному сайті клуб «Квадро».

Можливо, на грі «Квадро» з «Динаміком-ХНУРЕ» позначилася втома, бо напередодні первомайці провели товариський матч з харківським «Металістом», в якому поступилися команді Олександра Кучера з рахунком 3:0. До речі, крім великої кількості глядачів на стадіоні, трансляцію цього матчу в Інтернеті подивилося 45,5 тисячі глядачів.

Радує своїх уболівальників останнім часом ФК «Богодухів». За кілька останніх матчів вони скоротили свій відрив до «п’єдесталу» до чотирьох очок. У матчі 10-го туру вони зустрічалися з одним із лідерів чемпіонату – солоницівським «Енергетиком». Гості першими повели в рахунку. На 36-й хвилині капітан гостей Воробйов відзначився забитим голом у ворота «Богодухова». Проте вже за п’ять хвилин він «зрізав» м’яч у власні ворота – 1:1.

Фото: АСОЦІАЦІЇ ФУТБОЛУ БОГОДУХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Долю поєдинку вирішили вдалі заміни господарів. Сергій Рижих знову випустив на поле Романа Худякова (це його третій гол у третьому матчі поспіль), який і став автором другого забитого м’яча у ворота «Енергетика» – 2:1.

Далі гра проходила переважно на половині ФК «Богодухів». «Енергетик» намагався відігратися та врятувати матч, але в одній із контратак пропускає третій м’яч – відзначився Віталій Ольховський (3:1).

Вища ліга

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

«Універ-Динамо»

10

8

2

0

35:6

26

2

«Енергетик»

10

6

2

2

20:11

20

3

«Квадро»

10

5

2

3

32:11

17

4

«Зміїв»

10

5

0

5

28:18

15

5

«Лозова-Панютине»

9

4

1

4

24:11

13

6

«Богодухів»

10

4

1

5

20:17

13

7

«Динамік-ХНУРЕ»

10

3

0

7

19:25

9

8

«Кобра»

9

0

0

9

9:88

0

Читайте також: Футбольний клуб «Вовчанськ» гратиме в чемпіонаті України серед професіоналів

Ставка на своїх вихованців

Не обійшлося без несподіванок і в Першій лізі. У Валках перервалася вражаюча серія без поразок куп’янського «Металурга». Нагадаємо, останній раз куп’янчани поступалися більше року тому – 11 червня програли «Цементнику». І от знову один з лідерів залишився без очок після матчу з «Маяком».

Господарі поля забили швидкий гол. Потім форварду гостей Олександру Холодкову вдалося відквитати один м’яч. Проте переможну крапку в матчі поставив гол Комісарова на 62-й хвилині – 2:1.

Окрім очок, ця перемога дуже важлива для валківського «Маяка» у психологічному плані, бо команду залишили кілька провідних гравців, і наразі відповідальність за результат покладається на місцеву молодь.

– Для Куп’янська Валки завжди були незручним суперником, – зауважив у коментарі «Слобідському краю» начальник команди «Маяк» Євген Шаповал. – Це була одна з найкращих ігор нашої команди. Особливо враховуючи, що три футболісти вже покинули склад команди. Один пішов грати у футзал до львівської «Енергії», інший перейшов до «Змієва», ще один переходить у «Золочів». Тож наразі ми акцентуємо увагу на місцевих вихованцях. У цьому матчі 80 % команди були валківчани.

Фото: Фейсбук/Євген Шаповал

Водночас Євген Шаповал зазначив, що гол у ворота «Маяка» був забитий з порушеннями правил. За його словами, форвард «Металурга» штовхнув ліктем у спину захисника валківської команди і тільки після цього зміг забити.

– Був явний фол в атаці. Цей гол обурив як команду, так і вболівальників, – підкреслив начальник команди «Маяк». – Ми виграли матч за рахунок самовіддачі та волі до перемоги.

Під час паузи в чемпіонаті області валківчани планують остаточно визначитися з основ­ним складом команди. Тренерському штабу сподобалося, як увійшов у гру Влад Сорокін, який провів свій перший матч за основу. Також після триматчевої дискваліфікації «Маяку» зможе вже допомогти і Максим Чекіс.

– Через те, що постійні зміни в основному складі, важко награти якийсь кістяк. Проте приблизна система нашої гри вже вибудувалася, – зазначив Євген Шаповал.

У хорошому настрої на канікули відправляється і сахновщинський «Колос». У 10-му турі він єдиний з лідерів Першої ліги, хто зміг здобути три очки. Автографи Басова і Гусака забезпечили гостям перемогу в матчі зі слобожанським «Гудвіном» – 0:2. Ця перемога збільшила відрив від переслідувачів у турнірній таблиці, бо «Металург» і «Крем’янець» у своїх матчах не змогли перемогти.

Як ми писали вище, «Металург» поступився валківчанам. А от зустріч «Крем’янця» та «Цементника», яка відбулася в Ізюмі, завершилася бойовою нічиєю – 2:2.

Завдяки осічкам трьох із чотирьох лідерів, підібрався ближче до боротьби за п’єдестал ФК «Золочів». Він на виїзді переміг у ФК «Кирилівка» – 3:2. Вигравши другий матч поспіль, золочівці закріпилися на п’ятому місці турнірної таблиці серед команд Першої ліги.

Фото: ФК "Кирилівка"

Наразі в чемпіонаті Харківщини триває перерва. Наступний тур в обох лігах відбудеться 31 липня 2021 року.

Друга ліга

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

«Колос»

10

8

1

1

26:5

25

2

«Металург»

10

6

3

1

25:9

21

3

«Крем’янець»

10

6

2

2

24:13

20

4

«Цементник»

10

5

3

2

34:18

18

5

ФК «Золочів»

10

4

1

5

17:17

13

6

«Маяк»

10

2

3

5

11:17

6

7

«Гудвін»

10

1

1

8

6:31

4

8

ФК «Кирилівка»

10

0

2

8

9:44

2