Футболіст з Краснограда дебютував за лондонський «Челсі»

21.01.2023 19:29 Спорт
Фото: eurosport.com Фото: eurosport.com
Сьогодні, 21 січня, уродженець Краснограда Харківської області Михайло Мудрик дебютував за лондонський «Челсі». Відбулося це в матчі чемпіонату Англії проти «Ліверпуля».

Як повідомляє медіа «Слобідський край», Михайло Мудрик з міста Красноград, який тиждень тому перейшов до лондонського Челсі, провів першу гру за новий клуб.  

У 21-му турі чемпіонату Англії «аристократи» на виїзді зустрічалися з «Ліверпулем». Головний тренер столичного клубу Грем Поттер вирішив не випускати українця в стартовому складі, втім протягом гри наш земляк з’явився на полі. Михайло вийшов за рахунку 0:0 на 55-й хвилині поєдинку, замінивши 18-річного Льюїса Холла.

За цей час Мудрик непогано себе проявив і навіть мав хороший шанс відзначитися дебютним голом. На 64-й хвилині він у карному майданчику «Ліверпуля» обіграв двох суперників і пробив з гострого кута, втім влучив у сітку воріт із зовнішнього боку. У підсумку команди сильнішого так і не визначили – 0:0.

Головний тренер «Челсі» Грем Поттер поділився враженням від дебюту українця.

– Дуже хороший дебют. Михайло з нами лише кілька днів, а далі він лише прогресуватиме. Потрібен час, і ми почнемо краще й краще розуміти один одного. Я впевнений, що своєю грою Мудрик змушуватиме фанів підводитися зі своїх місць. Він майстерний у дриблінгу, має націленість на ворота, – сказав англійський фахівець. – Максимум ми могли сьогодні дати йому 45 хвилин, вийшло трохи менше. Михайло не грав з листопада, тому було б ризиковано давати йому більше часу. Я дуже радий тому, як стартувала його кар'єра в «Челсі».

Дебют Мудрика високо оцінив і його перший тренер Михайло Меркулов.

– Коли Миша вийшов на поле, він збадьорив гру, постійно загострював. Був у нього хороший момент, щоб забити, але не вийшло, буває. Вважаю, йому не вистачило трохи часу. Якби він вийшов одразу після перерви, можливо, відзначився б якоюсь результативною дією та приніс команді перемогу. Думаю, у наступному матчі Мудрик вийде у стартовому складі, більш того, є якась внутрішня впевненість, що Миша заб'є, – розповів медіа «Слобідський край» перший тренер Мудрика Михайло Меркулов. 

Наступну гру «аристократи» проведуть 3 лютого. В рамках 22-го туру чемпіонату Англії вони в рідних стінах прийматимуть лондонський «Фулхем».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що юний боксер з Донецької громади виборов перше місце на всеукраїнських змаганнях. Також у кінці минулого року футболісти-юніори з Мерефи стали призерами Відкритого кубка у Львові. А вже цьогоріч відомий воротар з Краснограда Андрій Лунін провів матч за мадридський «Реал».  

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко