Харківський спортсмен здобув срібло на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби

24.04.2023 13:53 Спорт
Фото: Департамент сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Фото: Департамент сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради

Харків’янин Ярослав Фільчаков став віцечемпіоном Європи з греко-римської боротьби.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Департамент сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Цьогорічний чемпіонат Європи з боротьби відбувся у столиці Хорватії – місті Загребі. А серед тих, хто зійшов на п’єдестал пошани, опинився харківський представник греко-римського стилю Ярослав Фільчаков, який виступив у ваговій категорії до 82 кг. Як зазначили у департаменті, для 27-річного спортсмена це перша нагорода континентального рівня.

На шляху до срібної нагороди чоловік здолав представників Швеції, Хорватії та Молдови. Однак у боротьбі за золото програв турецькому спортсмену Бархану Акбудаку.

Інші харківʼяни, які також виступали на континентальному форумі у складі збірної України, – Андрій Кулик (72 кг) та Михайло Вишнивецький (130 кг) – цього разу залишились без нагород.

Нагадаємо, спортсменка з Барвінківщини візьме участь у чемпіонаті Європи-2023 з важкої атлетики. Зокрема, дівчина виступить у складі збірної України в столиці Вірменії, Єревані, з 15 по 23 квітня.

Нагадаємо також, на турнірі в Єревані Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед дорослих і встановила два рекорди. На чемпіонаті Європи Україна здобула вже 11 медалей, у тому числі три золоті нагороди.

Автор: Владислава Ткаченко