Лозівчани вибороли бронзові медалі чемпіонату Харківської області з футболу

12.10.2021 09:00 Спорт
Фото: facebook.com/andrey.bakulin Фото: facebook.com/andrey.bakulin
Пройшов останній тур чемпіонату Харківської області з футболу. Відкритим залишалося одне питання: хто візьме бронзові медалі Вищої ліги – «Лозова-Панютине» чи первомайський «Квадро»? Домогтися бажаного вдалося лозівчанам, утім не обійшлося без сторонньої допомоги.

Перша нагорода з 2010-го

У суботу, 8 жовтня, прой­шли матчі останнього, 21-го, туру чемпіонату Харківської області з футболу. Початок усіх поєдинків був запланований на 15.00. Основна увага вболівальників у Вищій лізі була прикута до матчів у Лозовій і Богодухові, де свої поєдинки проводили претенденти на бронзові медалі. «Лозова-Панютине» вдома приймала останню команду першості харківський «ОККО 2020», а первомайський «Квадро» на виїзді зустрічався з ФК «Богодухів». Перед останнім туром у лозівчан і первомайців було порівну очок – по 33. Втім на третьому місці розташовувалися гравці «Квадро» через кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, вони мали шість голів переваги перед лозівчанами. Тому «Лозовій-Панютине» треба було вигравати якомога більше.

Перший тайм у Лозовій завершився перемогою господарів 2:0. У паралельній грі у Богодухові команди пішли на перерву за нульової нічиєї. Перед останнім таймом у сезоні бронзові медалі були в кишені лозівчан. Утім на початку другої половини гри все змінилося. На 51-й хвилині матчу в Богодухові «Квадро» вийшов уперед. А це свідчило про те, що в режимі «лайв» (живого часу. – Прим.) бронзові медалі дістаються первомайцям. Практично паралельно з цим взяттям воріт лозівчани провели третій гол, але цього було вкрай замало. Лозівчани створювали один момент за одним, однак забити більше не могли. Втім на початку другої години гри для лозівчан прийшла добра новина з Богодухова, де однойменна команда зрівняла рахунок. А через кілька хвилин богодухівці вийшли вперед. Після цього лозівчани самі стали зміцнювати свою перевагу і у підсумку обіграли харків’ян 5:0. А матч у Богодухові так і завершився вольовою перемогою господарів, яка свідчила про те, що бронзові медалі Вищої ліги дістаються лозівчанам.

Головний тренер «Лозової-Панютине» Сергій Лученцов у коментарі «Слобідському краю» сказав, що матч з «ОККО 2020» пропускав через хворобу, втім пильно слідкував, як розвиваються події.

– Треба було забивати багато, але річ у тому, що команда «ОККО 2020» всією командою сиділа в захисті, а зламати таку оборону важко. П’ять м’ячів забили, більше не змогли. Моменти були, але не реалізували їх. Утім «Богодухів» нам допоміг. Хлопці дуже раді, що змогли взяти бронзу. Востаннє ми брали її у 2010 році, тоді команда ще називалася «Локомотив» Панютине. А якщо брати вже оновлену історію «Лозової-Панютине» (під такою назвою команда грає з 2015 року), то це наша перша нагорода, – зауважив Сергій Лученцов.

Читайте також: Від аутсайдера до чемпіона: як сахновщинський «Колос» дійшов до своєї історичної перемоги

Скандал у харківському дербі

«Зміїв» в останньому матчі чемпіонату вдома обіграв срібного призера першості солоницівський «Енергетик» 2:0. У ще одному матчі зустрілися дві харківські команди – «Динамік-ХНУРЕ» і «Універ-Динамо». Це харківське дербі не обійшлося без скандалу.

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної асоціації футболу, матч між харківськими командами розпочався на півгодини пізніше через агресивну поведінку головного тренера «Динаміка-ХНУРЕ» Отуномеруке з приводу схожості ігрової форми його команди та форми гостей. Тренер «Динаміка-ХНУРЕ» категорично відмовлявся змінювати форму, мотивуючи тим, що не існує ніякого регламенту і що той, хто до них приїхав грати, і повинен міняти форму. Втім відповідно до Регламенту чемпіонату Харківської області сезонів 2018–2022, а саме статті 18 пункту 5 «У разі збігу у команд кольору ігрової форми при проведенні матчів змагань форму змінює команда господарів поля». Дісталося «на горіхи» і бригаді арбітрів. Постійні бруд і погрози на адресу головного арбітра та його помічників, які розпочалися задовго до початку матчу і продовжувалися протягом усього поєдинку, змусили головного арбітра матчу Костянтина Труханова видалити тренера «Динаміка-ХНУРЕ» за межі футбольного поля. Тепер на тренера «Динаміка-ХНУРЕ» чекають дис­циплінарні санкції.

Читайте також: Понад 100 тисяч гривень за участь в Олімпіаді отримають три харківські спортсменки

Випередив на один гол

У Першій лізі підсумкова трійка призерів чемпіонату визначилася ще 2 жовтня. В останньому турі цікавило лише одне питання – хто стане найкращим бомбардиром чемпіонату: форвард сахновщинського «Колоса» Ярослав Гусак чи нападник куп’янського «Металурга» Олександр Холодков. Перед останнім туром у Ярослава було 29 голів, в Олександра – 26. В останньому турі «Металург» на виїзді обіграв валківський «Маяк» 4:2, а хет-трик оформив саме Холодков, завдяки чому зрівнявся з Гусаком. Утім останнє слово в цих бомбардирських перегонах залишилося за Гусаком, який відзначився на 84-й хвилині виїзного матчу проти слобожанського «Гудвіна», оформивши свій ювілейний 30 м’яч, завдяки чому став найкращим «снайпером» команди. Той матч завершився розгромною перемогою «Колоса» 3:0.

Гольову феєрію вболівальникам подарували «Золочів» і «Кирилівка». Господарі виграли 6:3, а чотири голи в їх складі оформив Єгор Чегурко. В ще одному поєдинку ізюмський «Крем’янець» на виїзді здолав балаклійський «Цементник» 2:0.