На Харківщині обстрілами зруйновано 30 спортивних споруд

30.06.2023 17:50 Спорт
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

За час війни спортивна інфраструктура Харківської області значно постраждала від обстрілів. 

Про це під час брифінгу розповів начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА Костянтин Ананченко, повідомляє «Слобідський край».

Він зазначив, що в регіоні від ворожих обстрілів зруйновано та пошкоджено 30 спортивних споруд, середи яких Олімпійський учбово-спортивний центр «Акварена», Спортивний клуб «Уніфехт», Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ», а також спортивні комплекси «Локомотив», «Політех», «Динамо» та інші.

«Проте 1 червня у Харкові відкрили відновлений 50-метровий басейн у фактично знищеному ракетними атаками спорткомплексі «Політех» і він вже функціонує», – каже Костянтин Ананченко.

За попередніми підрахунками, збитки від зруйнованої росіянами спортивної інфраструктури складають більш ніж 60 мільйонів гривень.

«Це не весь список, тому що на деяких об’єктах не можемо підрахувати збитки й сказати скільки коштів потребується для цих спортивних об’єктів», – зазначив Ананченко.

Нагадаємо, 25 червня відбулися матчі восьмого туру чемпіонату Харківського району з футболу. Цікавим видався поєдинок між циркунівським «Авторитетом» і одним із лідерів змагань – МСК «Харків». Інтрига трималася до останніх хвилин зустрічі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участю гравців з Харківщини зіграла проти Хорватії, Румунії та Іспанії.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко