Отримали щире задоволення від гри: циркунівський «Авторитет» мінімально поступився МСК «Харків»

29.06.2023 09:20 Спорт
Фото: МСК «Харків» Фото: МСК «Харків»

Минулої неділі, 25 червня, пройшли матчі восьмого туру чемпіонату Харківського району з футболу. Цікавим видався поєдинок між циркунівським «Авторитетом» і одним із лідерів змагань – МСК «Харків». Інтрига трималася до останніх хвилин зустрічі.

Лідери чемпіонату Харківського району з футболу 2023 року – ФК «Березівка» і «Нива» зі Сковородинівки – пройшли й восьмий тур без втрат. Березівці в рідних стінах приймали одного з аутсайдерів чемпіонату, ФК «Високий», обігравши його 2:0. Більш крупну перемогу здобули сковородинівці, які на виїзді розгромили ще одного представника Височанської громади, бабаївський «Колос» – 6:0.

На три очки від лідерів першості відстає МСК «Харків», який цими вихідними здобув непросту виїзну перемогу над циркунівським «Авторитетом». Харків’яни відкрили рахунок на 13-й хвилині матчу, відзначився Вадим Корженко. У середині стартового тайму гравець циркунівської команди Андрій Яковенко відновив паритет у зустрічі – 1:1. Однак ще у першій половині гри Корженко оформив дубль – 1:2. Після перерви на два м’ячі Корженка своїм дублем відповів Яковенко – 2:2. Втім харків’яни знайшли в собі сили й втретє у зустрічі вийшли вперед, а цей гол виявився останнім у матчі. Перемогу «Харкову» приніс 18-річний півзахисник Єгор Коляда, для якого поєдинок став дебютним за клуб у цій першості.

Не забили своє до перерви

Головний тренер МСК «Харків» Сергій Валяєв подякував супернику за гру.

– «Авторитет» – хороша команда, яка намагалася грати у футбол. Без будь-яких ексцесів пройшов матч, приємно грати з нормальною командою на хорошому полі. Думаю, обидві команди отримали задоволення. Щодо безпосередньо гри, у першому таймі ми володіли перевагою. Забили двічі, пропустили один. Пішли на перерву з мінімальною перевагою, хоча могли вигравати крупніше. У другому таймі суперник забив другий гол і володів перевагою, це пов’язано з тим, що у нас команда грає ще й у інших турнірах. Десь нашим хлопцям не вистачило концентрації та фізики, – сказав Сергій Валяєв.

Він розповів, який компонент гри його турбує.

– У цьому матчі нас підвела реалізація. У першому таймі ми повинні були забивати ще пару голів і вирішувати результат зустрічі на свою користь до перерви. Добре, що наш дебютант Єгор Коляда вдало вийшов на заміну і після кутового добре зіграв на підборі, завдяки чому приніс нам у підсумку три очки. Хоча після його гола пішов відкритий футбол: ми могли забити, й вони моменти мали, нервово біля наших воріт було. Ця гра в принципі мала скластися для нас спокійно, якби ми забили у свої моменти в першому таймі. А вийшло так, що інтрига жила до останніх хвилин. Також цього разу деякі з наших футболістів зіграли не на рівні, втім я це пов’язую з насиченим графіком, – зазначив головний тренер МСК «Харків». 

«Йдемо правильним шляхом»

Представник «Авторитету» Валентин Шафоростов залишився задоволеним цією грою.

– Дуже цікавий матч, хороша гра від обох команд. За рівнем гри – це мінімум чемпіонат Харківської області. На матчі був присутній легендарний гравець харківського «Металіста» Володимир Лінке. Він залишився в захваті від побаченого і сказав, що недаремно приїхав подивитися на такий цікавий і якісний футбол. Після матчу і Сергій Валяєв потиснув руку кожному нашому гравцеві, подякував за гру. Справді вийшов цікавий і видовищний футбол, – сказав Валентин Шафоростов.

Він розповів, чого його команді не вистачило, аби набрати очки в цій грі.

– Нам ще треба трошки часу, аби набрати форму. Ми йдемо правильним шляхом, бачимо, що стає більше зіграності, з’являється той малюнок гри, який ми хочемо бачити. У нас календар важкуватий був, протистояли лідерам, найскладнішу стадію пройшли. Тепер сподіваємо­ся, що надалі набиратимемо очки. Хоча, якщо чесно, ми не гонимося за результатом, ми хочемо отримувати задоволення від гри. І в цьому матчі ми його щиро отримали, воно того варте, навіть без огляду на поразку, – зауважив Валентин Шафоростов.

Забив дебютний гол

На четвертому місці продовжує йти коротичанський «Промінь», який цими вихідними на виїзді обіграв «Дергачі» 4:0. П’яту сходинку між собою ділять «Дербі» (Люботин) та СК «Кам’яна Яруга». Останній вдома обіграв безлюдівський «Альянс» 2:0. Люботинці на виїзді зустрічалися із солоницівським «Енергетиком-2». У другому таймі господарі відкрили рахунок, відзначився Євген Малімоненко, втім гості дуже швидко «вистрілили дублетом» протягом кількох хвилин: спочатку зрівняв рахунок Денис Волохов, а потім «Дербі» вивів уперед 16-річний Даніїл Зінченко. Для нього цей гол став дебютним за люботинський клуб. У підсумку гості здобули вольову перемогу 2:1.

– Грали проти молодої боє­здатної команди. Ініціатива була в нас, у багатьох моментах не забили. Грою підопічних не зовсім задоволений. Поперед­ній тур, коли мінімально поступилися чинному чемпіону «Березівці», грали краще. У матчі проти «Енергетика-2» не показали свої найкращі якості: ми непогано можемо тримати м’яч і виходити в контратаки, – сказав головний тренер «Дербі» Максим Бондаренко.

У 2021 році люботинці теж грали на першість Харківського району. Той склад наразі змінився мінімум наполовину, оскільки в колектив прийшло багато місцевих вихованців, які пройшли через Люботинську ДЮСШ.

– Завдань перед сезоном керівники не ставили. Головне – просто зібратися і грати. Але ж апетит приходить під час їди, можливо, спробуємо зачепитися за трійку, а там як вийде, – поділився Максим Бондаренко.

Набираються досвіду

Головний тренер солоницівського «Енергетика-2» Дмитро Циганко вважає, що справедливішим результатом у цій грі була б нічия.

– Був рівний футбол, але все-таки Люботин був трохи кращим за нас. Коли рахунок став 2:1, залишалося ще десь півгодини. Були моменти як у них, так і в нас. На останній секунді ми могли зрівняти рахунок: Малімоненко після подачі кутового головою перекинув воротаря, м’яч летів у порожні ворота, але захисник вибив з лінії. Грою команди задоволений. Це одна з наших найкращих ігор в цьому сезоні, тільки забракло хлопцям досвіду, аби стримати суперника, – розповів Дмитро Циганко.

Перед війною солоницівський «Енергетик» виступав у чемпіонаті Харківської області і у 2021 році посів друге місце. Втім з тієї команди в нинішній залишився лише один гравець – воротар Денис Сойко.

– Команда базується на молодих місцевих вихованцях: більше половини – це гравці віком від 16 до 18 років, а ще є кілька футболістів 14–15 років. Ця команда й називається не «Енергетик», а «Енергетик-2», оскільки складається з молоді. Найголов­ніша наша мета, аби вихованці місцевої ДЮСШ переходили з дитячого футболу до дорослого. Спочатку ми програвали з великим рахунком, зараз хлопці набувають характеру. Навіть узяти останні ігри, ми показуємо хороший футбол. Хлопці молодці, що борються й набираються досвіду. Якщо закінчимо сезон у шістці, це буде хороший результат, – вважає Дмитро Циганко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участі гравців з Харківщина зіграли проти Хорватії, Румунії та Іспанії.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: