На Харківщині пройшов футбольний турнір між чотирма громадами

12.09.2022 18:00 Спорт
Фото: Асоціація футболу Богодухівської громади Фото: Асоціація футболу Богодухівської громади
У Валках Харківської області відбувся футбольний турнір серед ветеранів, в якому взяли участь команди з чотирьох громад регіону.

У суботу, 10 вересня, до Дня фізичної культури і спорту у Валках пройшов традиційний турнір з футболу серед ветеранів 35+ пам’яті видатного футболіста і тренера Харківщини, уродженця Валок Анатолія Григоровича Свистунова. Ці змагання проводяться щорічно з 1993 року.  

Цьогоріч у турнірі взяли участь чотири команди з Валківської, Богодухівської, Коломацької та Краснокутської громад.

– Взагалі у нас більше команд беруть участь у цьому турнірі, але через воєнний стан вирішили провести його не таким масовим. Не було жодних оголошень щодо турніру. Тому серед глядачів були тільки родичі самих футболістів, – розповідає «Слобідському краю» голова громадської організації «Федерація футболу Валківської громади» Микола Крикун. – Зазвичай граємо за круговою системою. Наразі ми визначали регламент з представниками команд-учасниць у день матчів. Обрали грати два півфінали, матч за третє місце і фінал

Усі зустрічі, окрім поєдинку за третє місце, складалися з двох таймів по 20 хвилин. У грі за «бронзу» футболісти проводили тайми по чверть години.

Читайте також: Футболіст з Краснограда забив дебютний гол у Лізі чемпіонів

В одному півфіналі «Валки» обіграли «Коломак» 2:0. Другу путівку у фінал виборов «Богодухів», обігравши у найрезультативнішому матчі турніру «Краснокутськ» 3:2. Третє місце посіли футболісти з Краснокутської громади, які мінімально здолали коломаччан 2:1. А перемогу в змаганнях святкували господарі турніру, вигравши фінал у богодухівців 2:0

Найстаршим гравцем турніру став футболіст команди з Коломаччини 59-річний Олександр Іванченко.

Микола Крикун каже, що всі учасники отримали велике задоволення від змагань.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: