Перші матчі – за господарями: як пройшли півфінали Кубка Харківщини з футболу

16.11.2021 08:50 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
Відбулися  перші півфінальні матчі Кубка Харківської області з футболу. У Харкові «Універ-Динамо» приймав «Лозову-Панютине», а солоницівський «Енергетик» – куп’янський «Металург». Обидва поєдинки закінчилися на користь команд-господарок.

В одному з двох півфіналів Кубка Харківської області з футболу серед аматорських команд пам’яті М. Т. Уграїцького сезону 2021 року, які відбулися 13 листопада, зустрічалися команди з першої трійки Вищої ліги. Чинний чемпіон змагань харківський «Універ-Динамо» в рідних стінах приймав бронзового призера «Лозову-Панютине». Доля цього поєдинку була вирішена ще в стартовому таймі, навіть у першій його третині. Господарі відкрили рахунок на 11-й хвилині матчі. Один з гравців харків’ян з аута кинув м’яч у штрафний майданчик, удар одного з футболістів господарів блокував захисник. Утім шкіряна сфера відскочила до Сергія Лавренова, який потужним ударом з меж воротарського майданчика відкрив рахунок у зустрічі – 1:0.

Фото: ФК «Універ-Динамо»

А буквально одразу після цього гола динамівець Віктор Дем’янко увірвався в штрафний майданчик суперника і ударом у ближній кут подвоїв перевагу партнерів. А через пару хвилин господарі вели вже з розгромним рахунком. Динамівці заробили штрафний на лівому фланзі, стандарт виконував Даніїл Соломаха. М’яч після його чи то удару, чи то навісу влучив у стійку, від якої відскочив у ворота – 3:0.

Така комфортна перевага підопічних Сергія Сизихіна не розслабила, і до перерви вони ще двічі розписалися у воротах суперника. Спочатку Віталій Собко потужно пробив з кута воротарського майданчика, а потім Даніїл Соломаха оформив дубль, точно пробивши головою.

По перерві динамівці про­довжували створювати небезпечні моменти біля воріт суперника, але реалізувати хоча б один з них вони не змогли.

5:0 – динамівці роблять більш ніж вагому заявку на вихід у фінал.

Читайте також: Від аутсайдера до чемпіона: як сахновщинський «Колос» дійшов до своєї історичної перемоги

На голову сильніші

Як розповів «Слобідському краю» головний тренер «Універ-Динамо» Сергій Сизихін, не зважаючи на розгромну перемогу, його підопічні серйозно налаштовуватимуться на матч-відповідь.

– Ми в принципі непогано провели матч, особливо перший тайм. У другому таймі хлопці більше грали за рахунком. Хлопці молодці, зіграли у свою гру, були командою, були одним цілим. Упевнений, що нашим уболівальникам ця гра сподобалася, – зазначив Сергій Сизихін. – У нас є тиждень для підготовки до другої гри, ми в жодному разі не зменшуємо до себе вимог. Упевнений, що у матчі-відповіді команда забуде про результат і виходитиме на поле, як на останній бій.

Головний тренер «Лозової-Панютине» Сергій Лученцов сказав, що його підопічні повністю провалили перший тайм.

– У нас є кілька травмованих гравців, але це не основна причина поразки. Провалили старт поєдинку, а потім уже було пізно щось виправляти. А «Універ-Динамо» в цьому матчі був на голову сильнішим, суперники були швидшими і кращими на кожній ділянці поля. У другому таймі вони продовжували тиснути, так, свої моменти там не реалізували, але й ми після перерви зіграли краще. У матчі-відповіді виходитимемо і з перших хвилин даватимемо бій, – зауважив Сергій Лученцов.

Читайте також: Лозівчани вибороли бронзові медалі чемпіонату Харківської області з футболу

Битва срібних призерів

За другу путівку у фінал сперечаються срібні призери Вищої та Першої ліг – солоницівський «Енергетик» та куп’янський «Металург» відповідно. Перший матч грали у Солоницівці. Не пройшло і двох хвилин, як господарі повели в рахунку, відзначився Сергій Пилипчук. У середині тайму гості зрівняли рахунок, забив колишній гравець полтавської «Ворскли» та одеського «Чорноморця» Руслан Левига.

У другому таймі представник Вищої ліги все ж зумів дотиснути суперника. Спершу Богдан Воробйов удруге в матчі вивів команду вперед, а Владислав Мальований подвоїв перевагу партнерів, установивши кінцевий результат зустрічі – 3:1.

– Відразу була перевага, забили швидкий гол, ще були моменти, де могли забивати. Забили ще один гол, але лайсмен зафіксував положення поза грою, доволі спірно, я вважаю. Міг ще Пилипчук забивати, але не реалізував вихід віч-на-віч. Потім, ближче до середини першого тайму, гра вирівнялася, у суперника почали з’являтися моменти, і у підсумку вони зрівняли рахунок, Левига вдало зіграв на добиванні. У другому таймі знову в нас була перевага. Вдалося забити два голи, могли й більше забивати, але могли й ще пропустити, – розповів головний тренер «Енергетика» Євген Назаров.

Матчі-відповіді пройдуть найближчої суботи, 20 листопада.

Автор: Савелій Мякушко