Сенсаційний виліт німців: хто зіграє в плей-оф чемпіонату світу – 2022

03.12.2022 12:05 Спорт
Фото: indiatoday.in Фото: indiatoday.in
Сьогодні, 3 грудня, розпочинаються матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу – 2022 з футболу, який проходить у Катарі.

Учора, 2 грудня, завершився груповий етап чемпіонату світу – 2022, після якого визначилися всі учасники плей-оф. Сильнішою командою групи А стали Нідерланди. Їм це вдалося завдяки перемозі в останньому турі над командою-господаркою збірною Катару 2:0. На другу путівку в 1/8 фіналу претендували Еквадор і Сенегал, які в заключному матчі групового етапу зустрічалися між собою. Латиноамериканців влаштовувала і нічия, втім вони поступилися 1:2 і вилетіли.

Групу В із сімома очками виграла Англія. Вона спочатку розгромила Іран, а потім «розписала мирову» із США. У заключному турі команда Гарета Саутгейта обіграла Вельс. Другими у цьому квартеті стали американці. Їм в останньому турі, аби пройти далі, треба було вигравати в Ірану, що вони і зробили з рахунком 1:0.

Після несподіваної поразки в стартовому турі Саудівській Аравії збірна Аргентини вийшла в плей-оф з першого місця. Після того фіаско Ліонель Мессі та компанія виграли у Мексики і Польщі по 2:0. Другу путівку в 1/8 завоювали наші друзі – поляки.

Одним з головних провалів цього мундіалю можна назвати виступ півфіналіста Євро-2020 збірної Данії. Скандинави до останнього мали шанси пробитися в плей-оф, однак у заключному поєдинку групового етапу програли Австралії 0:1, яка і вийшла в 1/8 фіналу. А виграла цю групу чинні чемпіони світу – французи, незважаючи на поразку в третьому турі від Тунісу 0:1.

А головна сенсація усього групового раунду чемпіонату світу – 2022 відбулася в групі Е, де явними фаворитами квартету були Іспанія і Німеччина. Втім одна з цих команд вже завершила свої виступи на турнірі. Перед останнім туром ці дві команди могли вийти в плей-оф разом, однак іншої думки були японці. Азіати несподівано в матчі проти іспанців здобули вольову перемогу 2:1, яка дозволила Японії сенсаційно виграти цю групу. При такому результаті німці могли здобути бажану путівку в плей-оф, однак для цього їм треба було обігравати Коста-Рику в сім голів. «Бундестім» перемогла, але усього в два м’ячі – 4:2. Таким чином, німці на другому чемпіонаті світу поспіль не можуть вийти в 1/8 фіналу.

У групі F теж не обійшлося без несподіванки. Збірна Бельгії, яка на минулому мундіалі стала бронзовим призером, у Катарі провалилася. Вони могли пробитися далі, якщо б в останньому турі обіграли Хорватію, але зіграли з ними внічию 0:0. Цей результат дозволив «шашковим» пройти в 1/8, куди разом з європейцями з цієї групи вийшли марокканці. Африканці пройшли з першого місця, завдяки перемозі над Канадою 2:1.

Бразилія без огляду на поразку в останньому турі від Камеруну 0:1, пройшла далі з першого місця групи G. Разом з латиноамериканцями в 1/8 вийшла Швейцарія, яка в заключному матчі групової стадії здобула важку перемогу над сербами 3:2.

Останню групу Н виграла Португалія. Другу сходинку в цьому квартеті посіла Південна Корея, завдяки вольовій перемозі в останньому турі над португальцями 2:1.

Тож перші два чвертьфіналісти чемпіонату світу – 2022 визначаться вже сьогодні. Нідерланди зіграють із США, а Аргентина – з Австралією. Завтра, 4 грудня, Франція зустрінеться з Польщею, а Сенегал протистоятиме Англії. У понеділок, 5 грудня, пройдуть ще два матчі 1/8 фіналу: Японія – Хорватія і Бразилія – Південна Корея. А останні путівки в чвертьфінал розіграють 6 грудня. Марокко гратиме проти Іспанії, Швейцарія поміряється силами з Португалією.

Нагадаємо, що кілька днів тому харківський «Металіст 1925» провів останній матч у цьому році. Наші земляки несподівано відібрали очки у найтитулованішого клубу України київського «Динамо».

 

Автор: Володимир Олександров