Біляївська громада поповнила автопарк: новий трактор уже розчищає дороги

11.02.2022 16:30 Суспільство
Біляївська громада Харківської області за кошти депутатської субвенції – понад пів мільйона гривень – придбала універсальний трактор BELARUS 82.1

Біляївська громада придбала трактор BELARUS 82.1 на кошти депутатських субвенцій. Нова техніка може і сніг прибирати, і траву косити, і землю копати. Старостинські округи вже склали розклад, за яким трактор працюватиме по селах.

У Біляївській ТГ з’явився універсальний трактор BELARUS 82.1 з відвалом для прибирання снігу. Він був придбаний за державні кошти – народний депутат Олександр Літвінов сприяв виділенню 530,9 тисячі гривень депутатської субвенції на соціально-економічний розвиток громади.

быляївка трактор

У старостинських округах Біляївської громади впевнені, що нова техніка забезпечить підвищення кількості та якості комунальних послуг, що надаються населенню, а також сприятиме покращенню благоустрою сіл громади, поліпшенню екологічної ситуації та забезпеченню комфортних умов проживання населення в сільській місцевості.

Очільник Біляївської ТГ Олександр Різник розповів, що до трактора за кошти громади була придбана роторна косарка та заплановано придбання причепа ПТС-4 і гілкоподрібнювача.

літвінов різник біляївка

– Ми дуже вдячні народному депутату Олександру Літвінову за активну участь у житті громади та сподіваємося на подальшу співпрацю. Дуже важливо, коли народні депутати дослухаються до потреб громад, знаходять необхідні важелі для взаємодії, – зауважив «Слобідському краю» голова Біляївської ТГ Олександр Різник.

Сам народний обранець упевнений, що плідна співпраця задля благоустрою громади – це, в першу чергу, продумані дії керівництва.

трактор

– Мені приємно спостерігати, як розквітає Біляївська громада. На моїх очах усього за рік вона впевнено стала на ноги. Ми найшли гарну взаємодію з Олександром Різником, усе, що виділяється для громади, – йде на користь її жителям. Тож і в цьому році буду робити все, що залежить від мене. Планується виділення коштів для Біляївської громади в розмірі 3–4 мільйонів гривень. Тож далі буде, – розповів «Слобідському краю» народний депутат Олександр Літвінов.

Раніше «Слобідський край» докладно розповідав про успіхи Біляївської громади.

Сприяння благоустрою сіл громади, поліпшення екологічної ситуації та забезпечення комфортних умов проживання населення в сільській місцевості – це важливі завдання, вирішенню яких сприятиме придбання універсального трактора BELARUS 82.1, упевнений начальник відділу ЖКГ і благоустрою Біляївської громади Віктор Засуха.

біляївка трактор

– Велике починається з малого, а таке придбання, як трактор, – ставить крапку в багатьох невирішених питаннях. Це дійсно знакове придбання для нашої молодої Біляївської громади. Раніше ми вже придбали сміттєвоз, який має функцію очистки снігу. Але досвід цієї зими показав, що нам його замало. З’явився трактор, який набагато економічніший за сміттєвоз і функціональніший, – зазначив начальник відділу житлово-комунального господарства і благоустрою Біляївської сільської ради Віктор Засуха.

За словами начальника відділу ЖКГ і благоустрою, трактор BELARUS 82.1 перспективний і в плані навісного устаткування. Така техніка може і сніг прибирати, і траву скосити, і, за потреби, попрацювати ковшем – там, де потрібно.

Трактор – це необхідність для всієї громади, впевнений і староста Красненського старостинського округу Ярослав Фатєєв.

– Раніше доводилося домовлятися з місцевими фермерами, щоб прибрали сніг або косили траву своєю технікою. Наші аграрії ніколи не відмовляли, але допомагати могли тільки у вільний час, коли техніка простоювала. А в селі – трактор не при роботі треба пошукати. Придбання трактора BELARUS 82.1 вже змінило багато, – поділився Ярослав Фатєєв.

У старостинських округах уже склали графік, за яким трактор буде працювати в населених пунктах громади регулярно.