Боєць Залізної бригади розповів, як вполював ворожу «пташку»

07.04.2023 11:12 Суспільство
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада

3-тя окрема танкова Залізна бригада від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виконує бойові задачі на найгарячіших напрямках. Зокрема, Залізна бригада брала участь у звільненні Харківщини.

Про те, як військовослужбовець бригади збив ворожий дрон, кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли в 3-й танковій бригаді.

27-семирічний Євген – командир відділення гаубичного артилерійського дивізіону Залізної бригади. Чоловік захищає Україну вже дев’ятий рік. До артдивізіону він потрапив на річницю повномасштабного вторгнення, та, незважаючи на це, на другий день перебування на передовій він збив ворожий дрон з автомата.

«Несли чергування, почули тріскотню на сусідньому спостережному пункті. Через деякий час звідти прилетів дрон. Я вирішив відкрити по ньому вогонь, відстань була метрів 50-70. Випустив чотири магазини, не попав, а дрон полетів назад. Я зрозумів, що він полетів для заміни акумулятора. А коли повернувся, висів на тій же висоті. Я знову відкрив вогонь, і вдалося його збити. Загалом витратив близько десяти магазинів», – розповідає Євген.

Збитий дрон довелося знімати з дерева, бо він застряг поміж гілок.

«Доповів у штаб про збитий дрон, але знімати в той же день було небезпечно, бо періодично працювали міномети противника. Отож наступного дня взяв бензопилу, поліз на дерево та спиляв гілки, на яких був дрончик», – говорить військовий.

Трофеєм виявився квадрокоптер DJI Mavic 3, на якому окупанти залишили написи: «Я вас вижу», «Смерть *охлам», «Гога». А наступного дня під час чергового мінометного обстрілу отримав поранення один з артилеристів, Євген надав йому першу допомогу та поміг евакуювати.

За вправність та завзятість чоловіка нагородили почесною відзнакою командира 3-ї окремої танкової Залізної бригади.

Вдома його чекають мама, дружина та донечка.

Також ми розповідали про бійця Ізюмського окремого батальйону. А також 

про бійців 113-ї окремої бригади територіальної оборони, які розповіли, як захищають рідну Харківщину. А також про Михайла з позивним «Мішаня», який зараз служить в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони.

Нагадаємо, 26 березня бійці Харківської окремої бригади ТРО, які воюють під Бахмутом, отримали нагороди.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

 

Автор: Ксенія Карпенко