«Цінності змінились кардинально»: боєць Залізної бригади про життя на війні

28.03.2023 15:51 Суспільство
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада

Станіслав Сливка – офіцер-артилерист, командир батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону Залізної бригади, що брала участь у звільненні Харківської області.

Історію бійця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли в 3-й окремій танковій Залізній бригаді.

Військовий шлях Стаса Сливки розпочався рік тому, на передовій він з 27 березня. Чоловік говорить, що за цей час змінилося не тільки життя, а й світосприйняття.

«Цінності за цей час змінились кардинально, як і коло спілкування. Найбільше важить чесність, в першу чергу – перед собою, адже тільки так можна бути чесним з іншими», – зазначає Стас Сливка.

Боєць каже, до війни звикнути дуже важко, особливо до прильотів. Згадує перші три обстріли.

«Перший – найлегший, наскільки це можливо, все минулось. Під час другого ми з побратимами годину не могли навіть голову підняти. Під час третього обстрілу снаряд упав в десяти метрах від мене, осколком зачепило ногу, побратим отримав контузію, іншому розрізало щоку. Тоді ж я був за крок до загибелі – один з найважчих спогадів», – ділиться військовий.

Він розповідає, що тоді їм доводилось тікати від ворожого дрона та снарядів. Під час кількахвилинного затишшя водій завів авто, посигналив, щоб забрати військових. Утім, хлопці знову почули дрон і заховались біля дерева. Місце, куди військові мали вийти, накрило «градами».

Та незважаючи на труднощі, Стас упевнений у перемозі.

«Перемозі неодмінно бути, і я готовий її здобувати, а потім і відновлювати країну», – каже чоловік.

Раніше ми розповідали історії бійців 3-ї окремої танкової Залізної бригади, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виконує бойові задачі на найгарячіших напрямках.

А також про військовослужбовицю батальйону «Дике поле», що входить до складу Першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Жінка розповіла про те, чому вирішила йти на війну, та про військові будні.

А також, як боєць 120-го окремого батальйону окремої 113-ї окремої бригади територіальної оборони Сергій «Чен» розповів, як боронить Батьківщину.

Автор: Ксенія Карпенко