На Харківщині проведуть моніторингове дослідження якості освіти

13.04.2023 16:21 Суспільство
Ілюстраційне фото Ілюстраційне фото

Школи Харківської області візьмуть участь у моніторинговому дослідженні якості освіти в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Харківської військової адміністрації.

Державна служба якості освіти України спільно з Міністерством освіти та науки України, Українським інститутом розвитку освіти, Інститутом освітньої аналітики та за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» проведуть моніторингове дослідження якості освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.

Для участі у дослідженні відібрані близько 300 шкіл з усіх областей України. З них 14 – заклади освіти Безлюдівської, Богодухівської, Дергачівської, Донецької, Золочівської, Красноградської, Лозівської, Нововодолазької, Новопокровської, Первомайської, Пісочинської, Солоницівської, Чугуївської громад Харківської області.

Вибірка шкіл є репрезентативною, її здійснив Інститут освітньої аналітики з-поміж закладів, що працюють у 2022/2023 навчальному році.

«Моніторингове дослідження має на меті вивчення результатів навчання з математики (алгебри та геометрії) та української мови й триватиме протягом 3-х років. У кожній школі до тестування буде долучено один клас із паралелі 6-х класів та один клас із паралелі 8-х класів. Вивчатимуться результати навчання учнів щодо засвоєння тем за два роки навчання (5-6-ті та 7-8-мі класи відповідно). Тести для моніторингу розроблені педагогами-практиками, авторами навчальних програм та стандартів», – зазначила начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська.

Перше тестування відбуватиметься на платформі Всеукраїнської школи онлайн у травні 2023 року. Результати моніторингу будуть оприлюднені виключно в узагальненому вигляді, дані окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться та не надаватимуться директору чи вчителям. Результати свого тестування зможе побачити лише учень/учениця у власному кабінеті на платформі ВШО.

Раніше ми розповідали про особливості проведення національного мультипредметного тесту в Харківській області.

Нагадаємо, НМТ можна буде скласти за кордоном. Основна сесія національниого мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. У ній зможуть взяти участь і школярі Харківської області, які через війну вимушені були виїхати за кордон.

Нещодавно ми писали про організацію навчання на Харківщині в умовах війни. Зокрема, в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти тих громад області, які не були в окупації.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко