На Харківщині засіяли понад 500 тисяч гектарів полів

27.05.2023 12:49 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Найбільші площі ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяли аграрії Богодухівського та Красноградського районів Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Понад тиждень погодні умови були сприятливими для проведення польових робіт. Аграрії Харківщини засіяли 555 тисяч гектарів полів

«Аграрії регіону засіяли ярими зерновими та зернобобовими культурами 244,2 тисячі гектарів площ сільськогосподарських угідь, що становить 101 % до прогнозу. Також посіяно соняшник на площі майже 293 тисячі гектарів, сої – 18,4 тисячі гектарів», – повідомив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

Крім того, восени минулого року аграрії засіяли озимими культурами 213,8 тисячі гектарів.

«Враховуючи, що у квітні та травні на тлі помірної температури повітря опадів випало більше середньої багаторічної норми, то слід очікувати, що аграрії зможуть отримати достатньо вагомий урожай пшениці озимої», – сказав Євген Іванов.

Раніше ми повідомляли, що темпи проведення посівної на Харківщині зросли.

Нагадаємо, понад 570 тисяч гектарів посівних площ Харківської області є небезпечними для проведення будь-яких робіт. Наразі тривають перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування. Аби розпочати роботи на полі, першочергово необхідне обстеження площі піротехнічними підрозділами. 

Нагадаємо також, що у Балаклійській громаді, враховуючи пропозиції ДСНС України та з метою захисту населення, заборонили проведення сільськогосподарських робіт на деяких територіях громади.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко