У Харкові проведуть дитячий медіафестиваль

03.08.2021 16:46 Суспільство
ХІІІ медіафестиваль «Дитятко» відбудеться у Харкові з 6 по 9 вересня 2021 року. Оргкомітет затвердив перелік номінантів і склад журі.

Сьогодні, 3 серпня, відбулося засідання оргкомітету Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко».  Тринадцятий за рахунком фестиваль відбудеться у Харкові з 6 по 9 вересня.

Наразі організатори займаються підготовкою до проведення фіналу фестивалю. Зокрема, члени Оргкомітету затвердили склад цьогорічного журі. Як розповів  голова ГО «Харківська Асоціація дитячої екранної творчості «Дитятко», секретар організаційного комітету Володимир Дягілев, оцінюватимут ьроботи учасників будуть 9 членів журі, троє з яких - іноземці: представники Канади, острова Маврікій та Ісландії. Очолюватиме журі голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Читайте також: Кіномитці з усього світу навчаються у Харкові - ФОТО, ВІДЕО

Цьогорічний фестиваль відбудеться на базі Гольфклубу Суперіор. Триватиме подія з 6 по 9 вересня. У рамках фесту запланована низка майстер класів, творчих активностей та тематичних зустрічей для учасників.

Також Оргкомітет затвердив перелік номінантів ХІІІ Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко». На конкурсних показах будуть представлені 156 робіт з 40 країн світу. Україна представлена 14 регіонами, у тому числі АР Крим та Донеччиною. Усього представлені роботи до 17 номінацій, найбільша кількість - 30 робіт - у номінації «Кращий короткометражний фільм для дітей».

Читайте такожУ кінотеатрах Харкова безкоштовно покажуть фільми

Також Організаційний комітет обговорив питання безпеки учасників фестивалю та дотримання карантинних вимог, зокрема розглядають можливість проведення фестивалю в режимі онлайн, якщо на Харківщині оголосять червоний рівень епіднебезпеки. Нагадаємо, минулорічний ХІІ фестиваль "Дитятко" через пандемію проходив переважно онлайн