Які вулиці Харкова перекриють для транспорту у день похорону Геннадія Кернеса

22.12.2020 14:54 Суспільство
23 грудня у центрі міста буде змінено рух транспорту.

У Харківській міській раді повідомили, що у зв’язку з проведенням траурних заходів з поховання Геннадія Кернеса на центральних вулицях міста 23 грудня зміниться рух транспорту.

Так, з 5:30 до 14:00 заборонять рух транспорту за маршрутом руху колони, а саме: на площі Благовіщенській, узвозі Соборному, вулиці Університетській, від узвозу Соборного до провулку Спартаківського, провулку Спартаківському, площі Конституції, від провулку Спартаківського до провулку Мечнікова, та вулиці Сумській, від провулку Мечнікова до вулиці Свободи.

Окрім цього, з 5:30 до 8:00 буде заборонене паркування та стоянка транспорту на пл. Благовіщенській та вул. Різдвяній навколо Благовіщенського собору. Разом з цим призупинять роботу майданчики для платного паркування на вул. Скрипника (від вул. Сумської до вул. Чернишевської), вул. Сумській та вул. Римарській (у районі театру опери та балету) та вул. Римарській, 30-34.

Також з 5:30 до 8:00 автобуси, що курсують по пл. Благовіщенській та вул. Різдвяній навколо Благовіщенського собору, будуть об’їжджати закриту ділянку наступним чином:

• № 202е:  вул. Чоботарська – вул. Пискунівська – вул. Клочківська – узвіз Клочківський – пр. Незалежності – вул. Сумська та далі за маршрутом;
• № 238е:  вул. Полтавський Шлях – пл. Сергіївська – пл. Павлівська – вул. Університетська – пров. Мечнікова – пл. Конституції і далі за маршрутом;
• № 254е:  вул. Євгена Котляра – вул. Благовіщенська – вул. Дмитрівська – вул. Коцарська – вул. Євгена Котляра та далі за маршрутом;
• № 278е:  вул. Євгена Котляра (Південний вокзал) – вул. Благовіщенська – вул. Дмитрівська – вул. Чоботарська – пров. Пискунівський – проїзд Рогатинський.

Окрім цього, з 7:30 до 14:00 автобуси, що проходять по пл. Благовіщенській, узвозу Соборному, вул. Університетській, від узвозу Соборного до пров. Спартаківського, пров. Спартаківському, пл. Конституції, від пров. Спартаківського до пров. Мечникова, вул. Сумській, від пров. Мечнікова до вул. Свободи, об’їжджатимуть закриту ділянку наступним чином:

• № 20е: вул. Університетська — узвіз Бурсацький — вул. Клочківська — узвіз Клочківський — пр. Незалежності — пр. Науки та далі за маршрутом;
• № 202е: вул. Чоботарська — вул. Пискунівська — вул. Клочківська — узвіз Клочківський — пр. Незалежності — вул. Сумська та далі за маршрутом;
• № 119е: пров. Короленка — пров. Вірменський — м-н Павлівський — м-н Сергіївський — вул. Клочківська — узвіз Клочківський — пр. Незалежності — пр. Науки та далі за маршрутом;
• № 217е: вул. Університетська — узвіз Бурсацький — вул. Клочківська — узвіз Клочківський – пр. Незалежності — пр. Науки та далі за маршрутом.

Автобуси № 65е, 202е, 278е, 289е, 296е призупинять рух на час проходження колони по вул. Сумській, від вул. Свободи до вул. Ярослава Мудрого.

А з 13:30 до 15:00 узагалі заборонять рух транспорту по Сумській (на ділянці від вулиці Скрипника до вулиці Данилевського); вулицею Ярослава Мудрого; вулицею Пушкінською (на ділянці від вул. Гуданова до вулиці Омської).

23 грудня зміниться й рух тролейбусів. Так, з 6:30 до 8:00 буде заборонено рух тролейбусів по вул. Конєва, на ділянці від вул. Полтавський Шлях до вул. Малої Гончарівської, вул. Малиновського, вул. Благовіщенській, пл. Благовіщенській, узвозу Соборному, вул. Коцарській.

А тролейбус № 11 курсуватиме так: розворотне коло «пр. Дзюби» — пр. Ново-Баварський — вул. Китаєнка — пр. Любові Малої — вул. Планова — вул. Семінарська — вул. Велика Гончарівська — розворотне коло «вул. Конєва».

З 6:00 до 13:30 буде заборонено рух тролейбусів по вул. Сумській, на ділянці від пр. Незалежності до пл. Конституції.

Читайте також: Ігор Терехов: Будь-хто з харків’ян зможе попрощатися з Геннадієм Кернесом у порядку живої черги

Автор: Андрій Соха