Зневажати себе ми не дамо: нацгвардієць «Кіт» про мотивацію

05.06.2023 11:51 Суспільство
Фото: Східне територіальне управління НГУ Фото: Східне територіальне управління НГУ

Боєць з позивним «Кіт» до повномасштабного вторгнення працював в охоронній фірмі, на посаді водій-охоронець. До лав Нацгвардії прийшов добровільно на початку травня цього року, але вже проходить посилену підготовку на полігоні. 

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» у Східному територіальному управлінні Національної гвардії України.

Чоловік розповідає, що строкову службу проходив у десантних військах ще 30 років тому і тема військової справи йому знайома, але сьогоднішні реалії потребують нових знань та навичок.

«На тренуванні багато згадується, але те, що було 30 років назад воно дуже сильно відрізняється. Теперішня ситуація вносить свої корективи. Сьогодні ми навчаємось тактичній медицині, тактиці, проходимо інженерну, вогневу підготовку. Саме зараз відпрацьовували десантування з БМП на позицію, подавлення позицій ворога та відхід», - говорить військовий.

Кіт розповідає, що йшов до війська не вагаючись, бо має неабияку мотивацію, щоб знищувати ворога та звільнити свою країну від загарбника. Військовий впевнений, що всі українці мають об’єднатися проти агресора й наближати перемогу.

«В мене був молодший брат, на 13 років, який у 2014 році проходив контрактну службу і в Донецькій області під Сніжним загинув. Насамперед це ніхто не збирається терпіти. Прийшли до нас зі зброєю – від зброї й загинуть. А зневажати себе ми не дамо. Я думаю, з такою думкою живуть всі українці. І хотілось би, щоб до боротьби з ворогом долучалися і чоловіки, і жінки, щоб робили одну справу і побороли цього ворога», - каже гвардієць.

Раніше ми розповідали про Стаса з позивним «Крейзі док» – парамедика 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна, що брала участь у звільненні Харківської області у вересні 2022 року.

А також про гвардійця, який пішов воювати, бо маленька онука змушена була ховатись у підвалі.

Та про Михайла з позивним «Дядя», який служить у лавах Харківської окремої бригади територіальної оборони.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко