Фракцію «Блок Кернеса» покинув її голова, мандати ще трьох депутатів відкликані

03.12.2022 16:59 Влада
Депутат Харківської облради, син колишнього міського голови Геннадія Кернеса Кирило прийняв рішення про вихід з фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків».

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, передає «Слобідський край».

«Наші шляхи розійшлися. На превеликий жаль, колеги перестали бути соратниками, а честь та гідність для деяких з них перетворилися на пустий звук. Фракція перестала працювати на успіх Харківщини. Її рішення все частіше не мають нічого спільного з розвитком громад та захистом їх інтересів. Прикро, але обласна фракція втратила суб'єктність і почала відверто управлятися ззовні», – написав він.

Пізніше в коментарі виданню «Депо» він розповів, що рішення про вихід з фракції було важким, але зваженим.

«Це рішення не сьогоднішнє. Воно зважене. Важке, звичайно, не легко воно мені далося. Зовнішнє (управління фракцією. – Ред.)? Час покаже. Я не можу назвати імені», – сказав він.

Також він повідомив про вихід з партії «Блок Кернеса – Успішний Харків».

До того ж фракція «Блок Кернеса – Успішний Харків» відкликала з обласної ради трьох депутатів – Володимира Святаша, Альберта Кононенка і Павла Столбового.

«Є повідомлення від голови політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» щодо відкликання депутатів Харківської обласної ради VIII скликання Кононенка Альберта Васильовича, Столбового Павла Івановича та Святаша Володимира Миколайовича за народною ініціативою, з 19 жовтня», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, на виборах до Харківської обласної ради у 2020 році представники «Блоку Кернеса – Успішний Харків!» отримали 46 депутатських мандатів. 

Нагадаємо також, що в найближчому майбутньому буде проведена оптимізація апарату обласної ради та комунальних підприємств, у тому числі закладів охорони здоров'я. 

До речі, пленарне засідання XIII сесії Харківської обласної ради, яке мало пройти у форматі вебконференції 1 грудня, перенесли з технічних причин на 3 грудня.