Сесію Харківської облради перенесли з технічних причин. Оновлено

01.12.2022 16:53 Влада
Пленарне засідання XIII сесії Харківської обласної ради, яке мало пройти у форматі вебконференції 1 грудня, перенесли з технічних причин.

Як розповіли «Слобідському краю» у пресслужбі облради, сесію перенесли через відсутність світла і стабільного Інтернету.

«Не було технічної можливості організувати відеоконференцію. За таких обставин було прийнято рішення перенести дату проведення пленарного засідання. Наразі проводяться консультації, щоб визначити нову дату засідання, яке має відбутися найближчим часом», – розповів керівник пресслужби Павло Пєшков.

Перенесення сесії прокоментувала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. 

«Станом на 22.00 30 листопада 97 депутатів підтвердили свою участь у засіданні сесії облради. Сьогодні о 8:30 відбулося засідання постійних профільних комісій саме в приміщенні, де мала відбутися сесія. О 9:00 почалася технічна реєстрація депутатів, яка тривала до 9:40, коли в приміщенні сталося відключення світла та Інтернету», – розповіла вона.

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, вона ухвалила рішення про перенесення сесії через те, що мобільного інтернету недостатньо для реєстрації депутатів на платформі та голосування.

«З початку військової агресії рф Харківська обласна рада працювала злагоджено, незважаючи на ту ситуацію, в якій опинився регіон. Усі сесії відбувалися. Навіть якщо з технічними збоями, вони проходили в повному обсязі та були підтримані всі питання, винесені до порядку денного. Якщо ми будемо шукати зраду в ситуації, яка виникла сьогодні, я вважаю, що це буде неправильно», – підкреслила голова облради.

Наразі вже відомо, що пленарне засідання XIII сесії Харківської обласної ради перенесено на суботу, 3 грудня 2022 року.

На сесії депутати планують заслухати звіт голови обласної ради про свою діяльність та роботу обласної ради, розглянути низку питань, у тому числі про вступ Харківської області до Асамблеї європейських регіонів, надання адресної допомоги жителям області та переселенцям, низку кадрових питань тощо.

Нагадаємо, тривалість відключення електроенергії у споживачів Харківської області залежить від того, як швидко вдасться провести ремонтні роботи та відновити баланс у мережі. Також ситуація з електропостачанням в Україні складна, є дефіцит електроенергії, але «Укренерго» має можливості вмикати світло на 5-6 годин на день усім споживачам.

Нагадаємо також, що Асамблея європейських регіонів у жовтні поточного року схвалила заявку Харківської області на вступ.

Автор: Галина Гришко