Харківщина станом на ранок 3 грудня: основні події

03.12.2022 09:06 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 3 грудня

За інформацією Генштабу, окупанти обстрілювали Харківщину з танків та артилерії різних типів, передає "Слобідський край".

  • Під вогнем окупантів опинились населені пункти Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве та Черняків на Слобожанському напрямку.
  • На Куп’янському напрямку  – Синьківка і Табаївка.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 23 пожежі, 2 з яких виникли на території Липецької та Вовчанської громад у результаті ворожого обстрілу.

  • Об 11:04 у селі Глибоке горів приватний будинок на площі 30 кв. м. На місці події працювали рятувальники 33-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС.
  • У Вовчанську обстріли спричинили пожежу сухостою на відкритій території. На момент прибуття рятувальників 47-ї Державної пожежно-рятувальної частини, об 11:25, горіла трава на площі 2 га.
  • Після півночі у Куп'янську внаслідок ракетного удару росіян є пошкодження будівлі, зруйнований гараж, повилітали вікна в приміщеннях. Без постраждалих.

У Вовчанську внаслідок обстрілів отримав поранення 55-річний чоловік, він госпіталізований до медичної установи, стан постраждалого – середній.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 12 осіб.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 101 вибухонебезпечний предмет.

Мешканцям міста Куп’янськ рятувальники доставили 16 тонн питної води.

Нагадаємо, лікарні Харківщини отримають сучасні ліжка та анестезіологічні апарати.

Нагадаємо також, що в Куп’янську знайшли списки місцевих зрадників та колаборантів. Також у Куп’янську викрили трьох освітян, які впроваджували навчальні стандарти рф.

Автор: Галина Гришко