Французький регіон Гранд-Ест продовжує підтримувати Харківщину

14.12.2022 11:39 Влада
Харківська делегація на економічній зустрічі у Страсбурзі Харківська делегація на економічній зустрічі у Страсбурзі
12 грудня у Страсбурзі пройшла економічна зустріч, серед учасників була й делегація від Харківської області. Під час міжнародного заходу порушувалися питання підтримки та відбудови нашого регіону.

Українську делегацію до Страсбурга очолила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Також до складу делегації увійшли голова постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування Олег Каратуманов і голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, а також представники регіонального бізнесу.

– Дуже рада зустрічі з керівником регіональної ради Гранд-Еста Жаном Роттнером. Меморандум про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою та французьким регіоном ми підписали ще у травні. Домовились про те, що Гранд-Ест візьме участь у відбудові Харківщини. Сьогодні ми продовжили нашу спільну роботу.  Харківська делегація під час візиту до Страсбурга мала низку важливих зустрічей. Зокрема, відбувся плідний діалог з членами комітету Гранд-Ест, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

Харківська делегація у Франції

Під час візиту члени делегації обговорили спільні проєкти та представили бізнес-плани економічним партнерам регіону Гранд-Ест і представникам бізнесу. Під час спільної з Жаном Роттнером зустрічі з представниками ЗМІ голова Харківської обласної ради розповіла про події в Україні, яка допомога наразі необхідна Харківщині, а також яким буде співробітництво з французьким регіоном.

– Допомогти Україні подолати російське лихо – головна мета абсолютно усіх перемовин з міжнародними партнерами. Дуже вдячні за підтримку Харківщини, що, на жаль, серед територій, які найбільше постраждали від російської агресії. Завдяки надійним партнерам ми не відчуваємо себе сам на сам з жорстоким ворогом, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

На зустрічі були присутні віце-президент, який відповідає за Гранд-Ест, транскордонні, європейські та міжнародні зв’язки, Бріджіт Торлотен, президент Комісії з транскордонних, європейських та міжнародних зв’язків Крістіан Дебєв, президент Комісії з економічного розвитку Клод Стюрні, регіональний радник Олів’є Солер, радник президента з міжнародних питань Селін Бенц, директор з транскордонного, європейського та міжнародного співробітництва Жан-Батист Кузен, координатор проєктів відділу міжнародних зв’язків Анна Саже, начальник відділу промислової трансформації Ромен Фер.

Тетяна Єгорова-Луценко у Страсбурзі

Довідка: Гранд-Ест (або Великий Схід) – регіон у Франції, який об’єднує історичні області Ельзас, Лотарингію, Шампань-Арденни. Населення – 5,5 мільйона. Адміністративний центр – Страсбург.

Нагадаємо, на засіданні спеціальних комісій Харківської облради розглянули питання виділення коштів на відновлення медичних та соціальних закладів в Ізюмській, Балаклійській та Старосалтівській громадах. Раніше Володимир Зеленський до Дня місцевого самоврядування нагородив орденами «За заслуги» трьох керівників військових районних адміністрацій. А також українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. 

Автор: Анастасія Хушану