Три громади Харківщини отримають фінансування на відновлення медзакладів

12.12.2022 16:09 Влада
Головний корпус Ізюмської міської лікарні імені Піщанської Богоматері Головний корпус Ізюмської міської лікарні імені Піщанської Богоматері
На засіданні спеціальних комісій Харківської облради розглянули питання виділення коштів на відновлення медичних та соціальних закладів у Ізюмській, Балаклійській та Старосалтівській громадах.

У режимі відеоконференції відбулося засідання спеціальних комісій з питань бюджету та з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування Харківської обласної ради. Зокрема, члени комісій розглянули звернення Балаклійської та Ізюмської міських військових адміністрацій, а також Старосалтівської селищної військової адміністрації щодо виділення коштів на аварійно-рятувальні роботи закладів соціальної і медичної сфери.

Як зазначила голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, на пленарному засіданні сесії облради 3 грудня було вирішено не проводити обласні конкурси, що були започатковані Харківською обласною радою. Кошти, які були виділені на фінансування цих заходів, наразі будуть спрямовані на відновлення регіону.

Так депутати двох комісій одноголосно прийняли рішення підтримати звернення Балаклійської, Ізюмської та Старосалтівської громад щодо виділення коштів на аварійно-рятувальні роботи закладів соціальної та медичної сфери. Наразі ініційовано внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки» та формується звернення до ХОВА щодо доцільності внесення змін до цієї програми й виділення коштів з обласного бюджету на фінансування відновлювальних заходів уже до кінця 2022 року.

Фінансування буде спрямовано на відновлення покрівель дитячого та адміністративного корпусів Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, на аварійно-рятувальні роботи пологового та інфекційних відділень Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері Ізюмської МВА, а також на амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1, ЦНАПу та адміністративної будівлі Старосалтівської селищної ради.

Нагадаємо, Володимир Зеленський до Дня місцевого самоврядування нагородив орденами «За заслуги» трьох керівників військових районних адміністрацій. А також українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Раніше ми писали, що в Харківській області продовжують відновлювати об’єкти, що були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів.