На Харківщині перевіряють бомбосховища

10.02.2022 08:45 Влада
Фото: obozrevatel.com Фото: obozrevatel.com
9 лютого в ХОДА провели планову нараду з питань забезпечення сталої роботи економіки та об’єктів життєзабезпечення мешканців області в умовах імовірного підвищення загроз і виникнення надзвичайних ситуацій.

Голова ХОДА Олег Синєгубов зазначив, що потрібно перевірити ефективність і готовність захисних споруд та систем оповіщення. Зараз, за даними заступника директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Щітова, у Харківській області перебуває на обліку 1118 захисних споруд цивільного захисту. Зокрема – 415 сховищ та 703 протирадіаційні укриття. З яких «готові» та «обмежено готові» до використання за призначенням – 753 одиниці, що становить 67,4 %; «не готові» – 365 одиниць (32,6 %). Володимир Щітов зауважив також, що найкраще займаються питанням підготовки споруд цивільного захисту в Ізюмському та Чугуївському районах і місті Чугуєві.

Читайте також: Олег Синєгубов проінспектував будівництво Харківського онкоцентру

Особливу увагу Олег Синєгубов зобов’язав приділити чіткому інформуванню населення щодо дій у тих чи інших надзвичайних ситуаціях.

– Ми маємо заспокоювати населення та доводити правдиву інформацію щодо безпекової ситуації на Харківщині. Також прошу продовжити навчання на тих навчальних базах і в установах, які проводяться відповідно до затверджених планів, – підсумував Олег Синєгубов.

 

Автор: Ірина Мнішек