На Південному вокзалі Харкова можна отримати психологічну та інформаційну допомогу

18.01.2023 09:52 Влада
На Південному вокзалі у Харкові працюють спеціальні зони, де пасажири та місцеві жителі можуть зігрітися і зарядити гаджети. В облаштованих укриттях фахівці надають інформаційну та психологічну допомогу.

У Харкові на Південному вокзалі облаштували спеціальні кімнати, де люди можуть зігрітися та випити гарячих напоїв, підживити телефон або інші гаджети. У цих Пунктах Незламності є Wi-Fi, облаштовані ігрові зони для дітей з відповідним персоналом, чергують лікарі. Також працюють фахівці, які надають інформаційну чи психологічну підтримку. Мешканці Харківщини можуть проконсультуватися і стосовно отримання фінансової допомоги від держави або міжнародних організацій чи благодійних фондів. Крім того, на вокзалі є безпечне укриття, яке обладнане всім необхідним.

Дитяча кімната на Південному вокзалі у Харкові

13 січня голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з головою правління «Укрзалізниці» Олександром Камишіним, директором «Південної залізниці» Миколою Уманцем та начальником станції «Харків залізничний» Михайлом Макаренком перевірили Пункти Незламності на Південному вокзалі в Харкові.

– Тепло, зручно, затишно і безпечно. Ми це сьогодні побачили. Люди мають знати, що тут, на вокзалі, є спеціальні пункти, де можна зігрітися, перепочити, отримати потрібні послуги або сховатися від обстрілів і бомбардувань. На цьому робота з облаштування зручностей не зупинилась, розглядаються й інші можливості для створення максимально комфортних умов, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Територія вокзалу у Харкові, на якій встановлено пічки

Нагадаємо, у ніч проти 11 січня  окупанти обстріляли Харків з РСЗВ «Смерч». Було зафіксовано влучання у склад піротехніки. Слідчі знаходили уламки від снарядів у великому радіусі від епіцентру вибухів 

Через влучання російського снаряда у склад піротехніки у Харкові сталася масштабна пожежа, вночі спостерігалася детонація піротехнічних виробів.

Нагадаємо також, що 9-10 січня на території одного з районів міста Харків Служба безпеки України проводила антитерористичні контрдиверсійні заходи, в яких взяли участь органи військового управління та інші правоохоронні структури із залученням військової техніки, озброєння і радіотехнічних засобів.

Головні новини Харків читайте на нашому сайті.