Сім громад Харківської області отримали гуманітарну допомогу

14.02.2023 09:19 Влада
Громади Чугуївського, Ізюмського, Богодухівського та Куп’янського районів отримали 2 тисячі сімейних продуктових наборів.

Чугуївська та Печенізька громади отримали по 200 сімейних продуктових наборів, в які також входили засоби особистої гігієни та інші предмети першої необхідності. Про це повідомляє «Слобідській край». Гуманітарну допомогу для мешканців громад під час свого візиту до Чугуївського району передала голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та подякувала партнерам фонду Говарда Г. Баффетта (HGBF), американській організації Global Empowerment Mission (GEM), ГО «Якість Життя» за підтримку.

– Сьогодні весь світ об’єднався задля допомоги Україні. Завдяки роботі донорів, меценатів, волонтерів та кожній небайдужій людині громади Харківщини, навіть ті, які сильно постраждали від ворожого нападу агресора, забезпечені всім необхідним, – підкреслила Тетяна Єгорова-Луценко.

Гуманітарна допомога Харківська область

У Печенізькій громаді голова облради оглянула відновлений об’єкт критичної інфраструктури в деокупованому селі Мартове – 25-кубову водонапірну башту Рожновського. Її виготовлення та встановлення відбулося за допомогою міжнародного Фонду WATER MISSION (США) та колективу ТОВ «Укргідромонтаж». Також Тетяна Єгорова-Луценко вручила Почесну грамоту Верховної Ради України за стійкість та мужність у боротьбі з агресором начальнику Чугуївської міської військової адміністрації Галині Мінаєвій.

Попри доволі складні умови проїзду до деокупованих населених пунктів Харківщини, гуманітарна допомога також була доставлена у Старосалтівську та Вовчанську громади Чугуївського району. Так завдяки активній співпраці з благодійним фондом «Україна для героїв» та за сприяння голови обласної ради обидві громади отримали по 500 продуктових наборів та предметів першої необхідності. А також по 200 наборів гуманітарної допомоги було доставлено у Петропавлівську громаду Куп’янського району, Золочівську громаду Богодухівського району та Савинську громаду Ізюмського району.

Нагадаємо, у Харківській області у межах мобілізації триває формування підрозділу, який виконуватиме бойові завдання з охорони регіону. Раніше ми писали – на Харківщині почалися обласні конкурси проєктів, спрямовані на відновлення громад. А також на звільнених територіях Харківської області станом на 7 січня працює 87 % від загальної кількості ЦНАПів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану