Тетяна Єгорова-Луценко: Особисто вивчаю масштаби руйнувань і обсяги потреб у громадах

09.05.2023 10:22 Влада

Тетяна Єгорова-Луценко з робочою поїздкою відвідала Донецьку, Балаклійську та Савинську територіальні громади та обговорила питання відновлення житла і суспільно значущих об’єктів.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край».

У Донецькій громаді голова Харківської обласної ради взяла участь у пленарному засіданні сесії Донецької селищної ради.

– Дякуємо всій депутатській команді громади за те, що ви вистояли, знаходитеся на місцях та виконуєте свої обов’язки. Ми, як органи місцевого самоврядування, повинні працювати, забезпечуючи діяльність демократичних інститутів влади в нашій країні, які приймають рішення, важливі для людей. Ви добре розумієте, що у вас є обов’язки перед громадянами, які вас обрали. Об’єднатися і працювати задля перемоги та відновлення вашої громади – саме на це має бути спрямована наша кропітка робота, одне за одного, плече до плеча, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Крім того, голова обласної ради провела нараду стосовно відновлення пошкодженого житла в селі Пришиб Донецької громади, де велися активні бойові дії.

Староста Пришибського старостинського округу Ольга Устиченко розповіла, що внаслідок обстрілів російських військ у селі Пришиб було зруйновано 46 будинків і 215 отримали пошкодження різного ступеня. Також у селі Покровське в результаті бойових дій пошкоджені опорні конструкції двоповерхівок. Керівниця Харківської облради проінформувала присутніх про можливості фінансування на відновлення житлових будинків та інфраструктури громади.

Після цього Тетяна Єгорова-Луценко відвідала Балаклійську спеціальну школу, оглянула пошкоджені внаслідок бойових дій приміщення і поспілкувалася з керівником закладу Тетяною Сусловою та трудовим колективом. Разом із начальником Ізюмської районної військової адміністрації Степаном Масельським та начальником Балаклійської міської військової адміністрації Віталієм Карабановим розглянули можливості щодо відбудови та відновлення зруйнованого.

У Савинській громаді голова обласної ради відвідала ліцей, де планується облаштувати укриття, а також будівлю колишньої поліклініки, в якій збираються облаштувати ЦНАП.

Крім того, Тетяна Єгорова-Луценко побувала в селі Залиман, де в результаті російської агресії зруйновано Будинок культури та школу. Також значних пошкоджень зазнала місцева амбулаторія сімейної медицини, в якій наразі проводиться ремонт.

У Залимані коштом уряду Великої Британії планується побудувати адміністративну будівлю та культурно-спортивний простір.

– Головне завдання для влади – прискорити відбудову пошкоджених об’єктів і повернути нормальне життя в населені пункти регіону. Тому вважаю, що маю особисто вивчити масштаби руйнувань і обсяг потреб. Вдячна партнерам за допомогу, а головам громад і старостам, які докладають максимум зусиль для відродження населених пунктів, за активність, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, заклади освіти та громади Харківської області отримали 97 генераторів. Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. А у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олександр Манченко