У Харківській області зруйновано або пошкоджено близько 14 тисяч об’єктів

28.12.2022 10:30 Влада
Найбільше руйнувань та пошкоджень на Харківщині було завдано у районі від міста Ізюм до Донецької області.

Харківщині була виділена державна субвенція на відбудову критичної інфраструктури. До зимового періоду область мала підготуватися швидко та оперативно, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов на пресконференції 27 грудня, передає “Слобідський край”.

– Ми мали допомогти людям вставити вікна. Робота з відновлення триває. Ми об’єднали міжнародні організації для допомоги – це сотні тонн будівельних матеріалів. Їх ми розподіляємо на районні військові адміністрації, а далі вони йдуть у місцеві адміністрації. Матеріалів недостатньо, адже руйнувань дуже багато, – зауважив Олег Синєгубов.

Так, за словами начальника ХОВА, на Харківщині зруйновано понад 14 тисяч об’єктів. З них вісім тисяч житлових будинків, три тисячі багатоповерхівок, чотири тисячі будинків приватного житлового фонду.

– Усі ми знаємо про зруйновані населені пункти області – Ізюм, Вовчанськ, Куп’янськ та інші. Але якщо брати від Ізюма до Донецької області – це невеликі, але зруйновані вщент населені пункти. Там не залишилося жодного вцілілого будинку. І люди хочуть туди повернутися. Тому після перемоги там буде абсолютно нова відбудова, – зазначив начальник ХОВА.

Наразі до пріоритетного переліку об’єктів на відновлення входять заклади освіти, медицини, об’єкти життєзабезпечення, багатоквартирний житловий фонд, адміністративні будівлі. 

Окрім того, станом на 26 грудня в Харківській області через збройну агресію рф загинуло 1689 людей, з них 74 дитини. Постраждало 2 тисячі 588 жителів області.

Нагадаємо, під тимчасовою окупацією залишаються 29 населених пунктів області – 1,6% Харківщини. Раніше ми писали, що у Харківській області триває робота щодо відбудови лікарень, зруйнованих окупантами. А також у Харківській області зруйновано 25 мостів, через 17 вже є проїзд, там звели тимчасові переправи та встановили тимчасові мости, ще 4 об'єкти – в роботі.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану