У Харкові пройшла регіональна конференція з безбар’єрності

10.05.2023 11:52 Влада

Під час конференції «Безбар’єрна Україна» голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко презентувала «Довідник безбар’єрності», який було створено за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела регіональну конференцію «Безбар’єрна Україна», в якій взяли участь народні депутати, депутати обласної ради, представники громадськості, а також спортсмени Харківської області.

Під час заходу голова Харківської облради презентувала «Довідник безбар’єрності» – гід з толерантності та взаємодії з різними людьми. Посібник створено за ініціативою першої леді України Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, а також українськими та міжнародними експертами.

– «Довідник безбар’єрності» – це про етику комунікації, про повагу, про сприйняття відмінностей інших. Це перше українське видання, в якому зібрано сучасну лексику для комунікації. Довідник створений під час війни, презентований у Франкфурті, згодом – у Києві, а сьогодні – й на Харківщині, – розповіла керівниця обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

У книзі розкриваються теми спілкування і взаємодії з різними людьми, норми, що демонструють повагу в спілкуванні. Описані правила безбар’єрної мови, словник запропонований для легкого спілкування.

Голова Харківської обласної ради зазначила, що в суспільстві дійсно є проблеми з розумінням важливості втілення стратегії безбар’єрності в життя.

– Ми не будемо стверджувати, що в нас все ідеально зроблено – багато чого ще треба зробити. Звісно, зараз війна не дає нам активно діяти в цьому напрямі, але ми розуміємо, що відновлення буде точно відбуватися саме з урахуванням усіх норм безбар’єрності. Тобто зосередимося на тому, щоб вона була не тільки на папері, а й по факту, в житті, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Ознайомитися з «Довідником безбар’єрності» можна в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці за адресою: вулиця Кооперативна, 13, а також він є у вільному доступі в Інтернеті.

Нагадаємо, заклади освіти та громади Харківської області отримали 97 генераторів. Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. А у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.