У Харкові відкрилось Почесне консульство Румунії

01.03.2023 16:53 Влада
Почесним консулом Румунії в місті Харків призначено Миколу Удянського.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

«До початку лютневого вторгнення Харківщина мала продуктивні торгово-економічні відносини з Румунією. На жаль, війна внесла свої корективи. Але відкриття почесного консульства – надважлива подія для міста та регіону. Плідна співпраця дасть змогу розвивати Харківщину і наближати нашу перемогу над окупантами», – зазначив заступник начальника ХОВА Євген Іванов. 

Під час своєї промови Почесний консул Микола Удянський анонсував передачу на потреби Харківської області автомобілів екстреної допомоги та генераторів.

«Я пишаюся тим, що обійматиму цю посаду. Наша мета – не лише виконувати посадові обов’язки, але й всебічно допомагати Харківщині. Незабаром область отримає близько 100 генераторів та 20 карет швидкої допомоги», – розповів Микола Удянський.

Почесний консул Румунії в Харкові Микола Удянський

Нагадаємо, Харківська обласна рада в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Project HOPE продовжать відновлювати пошкоджені лікарні області. Наразі фундація вже підтримала 22 заклади охорони здоров’я регіону, загальна сума допомоги – 2,3 мільйона доларів.

Нагадаємо також, що начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова визнали найкращим очільником ОВА та відзначили премією «Державник року».

Також ми писали, що особовий склад двох бригад територіальної оборони, що базується в Харківській області, було відзначено нагородами Харківської обласної ради за вірність українському народові й військовій присязі.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Галина Гришко