Вирішується доля найстарішого кінотеатру Харкова

05.12.2021 15:05 Влада
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко анонсувала оптимізацію обласних комунальних підприємств, у тому числі й КП "Кінотеатр "Боммер".

Низка комунальних підприємств Харківської обласної ради після проведеного аудиту будуть оптимізовані. Про це під час інтерв'ю "Слобідському краю" розповіла голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

За її словами, під управлінням обласної ради наразі знаходяться 207 комунальних підприємств, які фінансуються з обласного бюджету. Багато з них є неліквідними або втратили свою актуальність. Тому на цих підприємствах проведуть перевірки, а згодом оптимізують.

Читайте також: Депутатські субвенції: які громади Харківщини отримали кошти від облради

– Це стосується і медицини, і культури, і освіти. Наприклад, ми об'єднуватимемо три комунальні підприємства, пов'язані з культурою і кінематографією, зокрема підприємство "Боммер", для якого ми втретє не можемо призначити керівника, бо нема охочих. Треба зробити одне потужне підприємство, яке матиме своє приміщення, зал, своїх фахівців і одного потужного керівника, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона додала, що працівники ліквідованих підприємств не залишаться без роботи, а працюватимуть у новоствореному підприємстві. Подібна оптимізація торкнеться також протитуберкульозних та шкірвенерологічних закладів охорони здоров'я.  

Повний текст інтерв'ю читайте у наступному номері газети "Слобідський край", а також на нашому сайті з 7 грудня.