Олександр Фельдман про майбутні парламентські вибори: це не театр Карабаса Барабаса

14.05.2019 11:47 Суспільство
Фото: NewsRoom Фото: NewsRoom
Народний депутат України Олександр Фельдман прокоментував заплановані на осінь цього року парламентські вибори на мажоритарному окрузі № 174 (Холодногірський та Новобаварський райони Харкова), від якого він уже п'ять разів обирався депутатом Верховної Ради.

«Я — за чесну конкуренцію. Конкуренцію реальних справ і проектів, зроблених самостійно, а не за бюджетні кошти. Зустрічі у дворах — це добре, постановочні сюжети на одному з місцевих каналів — чудово. Щоб критикувати мене за написаним у відомому кабінеті текстом, багато розуму не треба, та й сміливості теж. Те, що я роблю, подобається не всім. Завжди готовий до конструктивної критики та чесного прямого діалогу. Я ніколи ні за чиєю спиною не ховався й не ховаюся», — підкреслив він.

Коментуючи репліку журналіста «Вас вирішили не пускати на вибори до Верховної Ради. На Ваш округ вже «призначили» іншого кандидата, якого активно лобіюють місцеві чиновники та мер...», політик зазначив, що місцева влада вже давно намагається просувати на окрузі свого ставленика, й це елементарна трата бюджетних коштів під зручного та «ручного» кандидата.

«Вибори — це не театр Карабаса Барабаса. Усі ці «не пущать» на мене ніяк не діють. Щодо «призначення» іншого кандидата скажу наступне: те, що ви називаєте лобізмом, полягає в елементарній витраті бюджетних коштів під свого кандидата — зручного, ручного. На його місці міг опинитися будь-хто, навіть телеграфний стовп. Досить сфотографувати його поруч з мером — і здається, що справа зроблена, успіх забезпечений. Але це далеко не так», — підкреслив Олександр Фельдман.

Відзначимо, що на парламентських виборах 2014 року Олександра Фельдман на мажоритарному окрузі № 174 набрав 64,94 % голосів виборців, що стало рекордним показником підтримки городян для Харкова і області. Нагадаємо також, що тільки у 2018 році завдяки зверненням Олександра Фельдмана було виділено 10 мільйонів гривень на капітальний ремонт шкіл, дитячих садків та позашкільних закладів Холодногірського та Новобаварського районів Харкова, а в 2017 році за сприяння Олександра Фельдмана з держбюджету для закладів освіти та об'єктів культури цих районів міста були виділені 25 мільйонів гривень.