Харківщина станом на ранок 1 грудня: основні події

01.12.2022 08:58 Новини
Основні події Харківської області станом на ранок 1 грудня

Ворог продовжив обстрілювати Харківщину з артилерії, танків та мінометів.

  • Під вогнем окупантів опинились Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Стрілеча, Красне, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка, Дворічна та Западне.
  • На Куп’янському напрямку – Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове, Дружелюбівка.

На Харківщині тривають погодинні та аварійні відключення електроенергії – це наслідок семи хвиль ракетних атак на об'єкти критичної інфраструктури з боку російської федерації, що здійснювались останнім часом.  При цьому спрогнозувати тривалість відключень світла неможливо.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 15 пожеж, з яких 4 були спричинені ворожими обстрілами.

  • Близько 16:00 ворог обстріляв селище Липці Харківського району. Внаслідок влучання в житлову зону в двох чотириповерхових будинках пошкоджено фасади, вибиті вікна, перебита мережа газопостачання, а також сталася пожежа у трьох гаражах на площі 10 кв. м.
  • О 16:50 на території села Кіндрашівка Куп’янської громади ворожий снаряд влучив у приватну господарчу будівлю, яка загорілась. Площа пожежі склала 40 кв. м.
  • О 22:53 у селі Вовчанські Хутори Вовчанської громади влучання окупаційних військ спричинило пожежу в лазні на території приватного домоволодіння. Вона горіла на площі 42 кв. м.
  • О 04:45 була обстріляна тракторна бригада в селі Безмятежне Шевченківської громади. Загорілася суха трава на площі 20 кв. м. З пожежею впорались місцеві до прибуття рятувальників.

Двічі рятувальники виїздили на перевірку місць влучання ворожих снарядів. У селі Кіндрашівка та м. Куп’янську Куп’янської громади ворог завдав шкоди приватним домоволодінням. Пожеж не зафіксовано.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 15 осіб.

Поліцейські Куп'янського районного відділу поліції виявили торговельні точки, де продавали спиртне і цигарки без ліцензії та марок акцизного збору. Працівники поліції вилучили 300 пляшок алкогольних напоїв та 950 пачок цигарок

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 73 вибухонебезпечні предмети.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 20 тонн питної води.

Нагадаємо, на Харківщині можуть скоротити тривалість комендантської години.

Нагадаємо також, що «Пункти Незламності» у громадах Харківського району вже облаштовані обігрівачами, буржуйками, акумуляторами, генераторами 3,8-3,5 кВт, спальними мішками, електроковдрами.

Автор: Галина Гришко