Харківщина станом на ранок 2 травня: головні події

02.05.2023 08:53 Новини

Харківська область станом на ранок 2 травня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 2 травня, на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. 

  • На Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Уди, Гоптівка, Стрілеча і Хатнє.
  • На Куп’янському – артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове.

Вдень військові рф знову вдарили по населених пунктах Чугуївського і Куп’янського районів.

  • У селі Кучерівка боєприпаси влучили у приватний будинок. Поранено 65-річного власника. Потерпілого доставили до медичного закладу. Руйнувань зазнали також сусідні будинки.
  • Унаслідок обстрілу міста Вовчанськ осколкові поранення отримав 57-річний чоловік. Він доставлений до місцевої лікарні.
  • У селі Вільхуватка обстрілами пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 9 пожеж. Пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не зафіксовано.

  • О 13:30 рятувальники з міста Куп’янськ виїжджали на перевірку території села Кучерівка Петропавлівської громади, обстріляного окупантами. Там зафіксували пошкодження 3-х приватних житлових будинків, господарчої споруди і автобуса. Виявлено 1 постраждалого.

Піротехніки ДСНС протягом доби знешкодили 167 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Правоохоронці доставили для перевірки до територіальних підрозділів 3 людей, яких підозрюють у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності.

Нагадаємо, енергетики відновили електропостачання у селі Колодязне Дворічанської селищної громади та селі Анискине Вільхуватської сільської громади Куп'янського району.

У селах Дублянка та Козіївка Краснокутської громади Харківської області відбулися благодійні заходи на підтримку ЗСУ.

Нагадаємо також, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за підтримки Європейського Союзу (ЄС) перемістила колекцію унікальних генетичних зразків насіння рослин з Харкова на сході України до безпечного місця на заході країни.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко