Школярі Вільхуватської громади продовжать навчатися онлайн

11.08.2023 11:49 Новини
На фото – розбита школа у селі Устинівка. Фото надано місцевими жителями. На фото – розбита школа у селі Устинівка. Фото надано місцевими жителями.

У цій громаді Харківської області планують взяти на облік нові найпростіші укриття, розташовані у різних населених пунктах. Але незважаючи на це, мова про офлайн-навчання у місцевих школах не йде. 

Як розповів медіа «Слобідський край» начальник Вільхуватської сільської військової адміністрації Євген Шаповал, це пов’язано з розташуванням громади – вона має 35 кілометрів кордону з країною-агресором. Тож заняття у школах наразі неможливе, бо за таких умов ніхто дітей до школи не відпустить, а місцева влада не запропонує це зробити через небезпеку.

- Наприклад, школа у Вільхуватці має укриття, але населений пункт знаходиться у 10 кілометрах від кордону.  Тож наразі наявність укриттів у питанні безпеки занять у школі нічого не змінює, - пояснив Євген Шаповал.

Нагадаємо, ми розповідали про те, як в дуже важких умовах працюють медики та рятівники у Вільхуватській громаді.

Також нагадаємо, що у селищі Приколотне відновив свою роботу супермаркет «Посад». А ще у громаді беруть на облік нові укриття

Більше новин села Вільхуватка та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко