У регіоні запроваджують нагороду «За заслуги перед Харківщиною»

13.09.2022 13:15 Новини
Минулого тижня відбулися засідання кількох постійних комісій Харківської обласної ради, усі вони проводилися в режимі відеоконференції.

Так, на засіданні комісій з питань молодіжної політики, культури та туризму, а також з питань науки, освіти та духовності розглядалися питання, які стосуються призначення і звільнення керівників театрів та закладів освіти.

А на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства облради депутати розглянули кадрові питання стосовно керівників підприємств спільної власності ТГ області. Обговорювалися й питання нагородження обласними відзнаками працівників медичної сфери Харківщини.

Комісія з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування ХОР приділила увагу запровадженню Знака пошани «За заслуги перед Харківщиною». Нагорода впроваджується з ініціативи голови облради Тетяни Єгорової-Луценко. За заслуги перед Харківщиною будуть нагороджувати громадян України та інших держав, які показали видатну особисту хоробрість, доблесть, гідність та патріотизм, а також здобули значних успіхів в управлінні військами під час ведення бойових дій тощо. Наразі проєкт рішення винесено на розгляд 13-ї чергової сесії обласної ради.

У регіоні запроваджують нагороду «За заслуги перед Харківщиною»

Тетяна Єгорова-Луценко зауважила, що обласна рада має відзначати тих, хто героїчно захищає рідний край та самовіддано допомагає громадам.

– Наші герої ціною своєї крові, докладаючи титанічних зусиль, протистоять жорстокому ворогу та крок за кроком звільняють рідну землю від окупантів. Багато інших людей роблять дуже важливі та корисні справи, підтримуючи наших захисників на передовій, допомагаючи мешканцям у громадах пережити ці лихі часи. Ми повинні від імені всього регіону відзначити їх діяльність та активну громадянську позицію, – зазначила голова облради. – Проєкт відповідного рішення вже оприлюднений. Розраховую на підтримку всього депутатського корпусу.

Ініціювати нагородження можуть постійні комісії облради, керівництво підрозділів ЗСУ, Нацгвардія України, ДПСУ, ДСНС, СБУ, Нацполіція, підрозділи системи МВС, а також підприємства, установи, заклади, незалежно від форми власності, органи місцевого самоврядування, організації громадянського суспільства.

Окрім того, постійна комісія погодила проєкт рішення «Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки». Зокрема, він передбачає заохочення громадських ініціатив і належної організації соціальних заходів, які спрямовані на посилення спроможності ТГ, сіл, селищ та міст області.

Автор: Анастасія Хушану