Унікальний поїзд-кухня допомагає постраждалій лікарні у Харкові: що відомо (фото)

29.04.2024 13:55 Новини
До Харкова завітав поїзд-кухня, 29 квітня / Фото: Укрзалізниця До Харкова завітав поїзд-кухня, 29 квітня / Фото: Укрзалізниця

Наразі у Харківській області працює поїзд-кухня Укрзалізниці, який допомагає жителям долати наслідки російських обстрілів. Так, протягом останніх днів кухарі почали готувати їжу для Харківської психіатричної лікарні, яка зазнала потужного ракетного обстрілу вночі проти 27 квітня.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Укрзалізницю.

Від початку роботи працівники поїзда-кухні приготували вже 350 000 порцій їжі, з яких 265 000 — для жителів Харківської області, які постраждали від російських атак за останній місяць. 

Упродовж останніх декількох днів команда поїзда також готує для Харківської психіатричної лікарні, яка зазнала серйозних руйнувань уночі проти 27 квітня. На момент ракетного удару в закладі перебувало 60 пацієнтів та 5 лікарів.

Як йдеться у повідомленні, поки харчоблок та інші господарські приміщення лікарні відновлюють, їжу для пацієнтів готуватиме поїзд-кухня Укрзалізниці.

Поїзд-кухня, Харківські область

Їжа, яку виготовляє поїзд-кухня

Поїзд-кухня у Харківській області, 29 квітня 2024

Поїзд-кухня працює у Харківській області, 29 квітня / Фото: Укрзалізниця

Раніше ми писали, що харківський стріт-артист Гамлет Зіньківський, відомий своїми монохромними роботами з філософськими надписами, створив графіті на одній із залізничних станцій у Донецькій області.