Обов'язкова евакуація, чотирі жертви одного вибуху та строк для російського льотчика: підсумки тижня на Харківщині

05.03.2023 16:50 Область Online
Колаж: "Слобідський край" Колаж: "Слобідський край"
Головні події Харківської області за тиждень 27 лютого - 5 березня 2023 року

27 лютого Дергачівська центральна лікарня отримала блочно-модульну котельню, яка обладнана генератором та твердопаливним котлом. Отримана котельна установка за своїм функціоналом може опалювати до 3000 м², що закриває вагому частину потреб комунального закладу в теплозабезпеченні.

Днями Україною прокотилася хвиля масових заворушень, яка не оминула і місто Харків. Зокрема, 27 лютого дві групи підлітків, називаючи себе ПВК «Редан», вирішили влаштувати масову бійку в центрі міста. Як зазначив керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко, причиною цьому став так званий «флешмоб», який не так давно запустили на території рф.  Поліція оперативно затримала всіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру», – розповів він у своєму дописі. Загалом поліція встановила 245 учасників цього «заходу», з яких лише 30 – повнолітні. Серед неповнолітніх же опинилися 149 хлопців та 66 дівчат. У багатьох з них вилучено балончики з газом, ножі та кастети. На щастя, в результаті події ніхто не постраждав.

Рішення про обов'язкову евакуацію дітей та маломобільних осіб  було прийнято на  засіданні комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади Куп’янського району Харківської області, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію, зумовлену постійними обстрілами території громади російськими окупаційними військами.

Евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням, наданням статусу переселенців, оформленням соціальних виплат та наданням гуманітарної допомоги. Для решти населення Куп’янської міської територіальної громади залишити добровільну евакуацію.

В Ізюмському районі біля  села Співаківка на протитанковій міні підірвалася автівка лісників. Працівник лісового господарства та ще 3 чоловіків, що їхали разом з ним,  загинули на місці. Ворожа міна забрала життя чоловіків 21, 39, 43 та 54 років.

Російський льотчик, який скидав бомби на Харків, отримав реальний строк в Україні. Суд призначив йому покарання у вигляді 12 років ув’язнення. 6 березня минулого року цей льотчик на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові, скинувши вісім авіабомб. Літак українські захисники одразу ж збили.  Після катапультування та приземлення льотчика було затримано.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко