Рік викликів і здобутків: як Олексіївська громада відмовилась від газу і наповнює бюджет

17.12.2021 08:45 Область Online
Найбільшим викликом 2021 року для Олексіївської громади була нестабільність на енергоринку. Втім, громаді вдалося перевести всі соціальні об'єкти на електро- або дров'яне опалення та виконати бюджет.

Очільник Олексіївської ТГ Анатолій Страхов підбив підсумки року, що минає.

– Головний виклик цього року – це нестабільність бюджетних надходжень. На сьогодні в нас постала проблема – ми врахували у бюджеті кошти від НАК «Нафтогаз», але близько 3 мільйонів гривень ми не дорахуємося у бюджеті. Це точкові проблеми, які намагаємося розв’язувати в робочому порядку, – розповів «Слобідському краю» Анатолій Страхов.

Читайте також: Житло для переселенців і безкоштовний автобус: які сервіси працюють в Олексіївській громаді

Також проблемою для громади була ціна на газ. Але цього року сільська рада завершила всі договірні відносини з «Харківгазом» і перевела всі свої об’єкти на електро- або дров’яне опалення.

–- Найбільша проблема – складно щось планувати, на що витрачати кошти бюджету. Адже енергоринок нестабільний і ціни на енергоносії – відповідно теж, – пояснив голова Олексіївської сільради.

Читайте також: Як Олексіївська громада святкувала день свого створення. Фото

Загалом, 2021-й рік став першим роком, коли громада працювала на прямих відносинах із держбюджетом. Також за цей рік сільрада сформувала команду громади і визначила напрямки розвитку на наступні 3–4 роки.

- Ми прийшли до написання Стратегії розвитку громади. Це займе ще принаймні півроку, але в нас уже є розуміння того, як розбудовувати територію громади, визначились із першочерговими і другорядними завданнями, – підсумував Анатолій Страхов.

Автор: Тамара Кіч