Рік викликів і здобутків: у Люботинській громаді відремонтували водопровід і відкрили дитсадок

16.12.2021 12:20 Область Online
У 2021 році в Люботинській громаді відремонтували три кілометри водопровідних мереж, установили нові харчоблоки в школах та відкрили після реконструкції новий дитячий садок.

Очільник Люботинської ТГ Леонід Лазуренко підбив підсумки року, що минає.

– Люботин – це місто обласного значення, і утворення громади не було великим викликом, адже до нас приєдналися тільки 10 сіл Манченківської селищної ради. Тому всі справи, які ми робили в місті, треба було тепер робити по всій громаді. Треба було розібратися з комунальним майном. Все упорядкували, і зараз вчасно все працює, – розповів "Слобідському краю" Леонід Лазуренко.

За словами очільника громади, бюджет збалансований, і він виконується. Свої корективи в економіку громади внесла пандемія. Через зміни в роботі підприємств бюджет отримав менше надходжень. 

Читайте також: У Люботинській громаді відкрили новий дитсадок. Фото

– На нашому місцевому рівні досягненням є ремонт водопровідної мережі. Ми зробили майже три кілометри водопровідних систем. Багато роботи виконали з ремонту доріг, займаємося школами і садками. Робимо нові харчоблоки. Дуже вдячні обласній адміністрації та обласній раді за фінансову підтримку, – зазначив Леонід Лазуренко.

Третій рік триває реконструкція Люботинської лікарні. За словами Леоніда Лазуренка, вже на завершальній стадії ремонт поліклініки, приступають до ремонту хірургії. На цей проєкт потрібна фінансова підтримка з обласного і державного бюджетів.

У рамках «Великого будівництва» в Люботині триває будівництво Фізкультурно-оздоровчого комплексу. Роботи почалися у квітні цього року, вже виконано перший етап: установлений  купол будівлі, проведені внутрішні роботи, підвели мереж. Якщо з держбюджету виділятиметься вчасно фінансування, будівництво обіцяють завершити у першому півріччі 2022 року.