Ще у п’ятьох громадах Харківської області з’являться свої шерифи

10.03.2023 13:16 Область Online
Проєкт «Поліцейський офіцер громади» запроваджено у 27 громадах Харківської області.

Про це повідомляє  «Слобідський край» з посиланням на поліцію Харківської області. Наразі на Харківщині працює 55 шерифів у 27 громадах. Меморандум про співпрацю з поліцією підписали ще п'ять громад – Біляївська, Солоницівська, Близнюківська, Нововодолазька та Південна міська громада. Так ТГ гарантували матеріально-технічну підтримку поліцейським.

– Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з місцевими мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень, – зазначив  начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Шерифи громад

Так у рамках проєкту громади беруть на себе частину фінансової підтримки підрозділу поліції. У 2021 році Солоницівська, Близнюківська та Нововодолазька громади вже придбали вісім службових автомобілів  для шерифів. У Біляївській громаді вже готуються до придбання транспорту.

– Ми прийняли програму, передбачили кошти – 850 тисяч гривень на придбання автомобіля. Вже пройшла сесія, кошти виділені. Тепер чекаємо, – розповів кореспондентці медіа  «Слобідський край» заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Біляївської ТГ Олег Приймак.

Наразі оголошено конкурс на 22 посади шерифів для 16 громад. До команди поліцейських офіцерів громади запрошують: Безлюдівська, Біляївська, Близнюківська, Височанська, Вільхівська, Донецька, Красноградська, Малинівська, Малоданилівська, Нововодолазька, Новопокровська, Олексіївська, Південноміська, Пісочинська, Солоницівська, Старовірівська, Старосалтівська громади. 

Нагадаємо, у Краснокутській громаді працюватимуть чотири шерифи. Раніше ми писали, що спортсмен з Біляївської громади став на захист України.  Також читайте, медики Харківського обласного центру служби крові приїхали до міста Південне, щоб місцеві змогли здати кров

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану