Ворог продовжує «воювати» з мирним населенням Харківської області. Відео

13.04.2022 17:55 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Від обстрілів російських військових потерпає мирне населення в різних куточках Харківщини. По Харкову та громадах області ворог гатить із різних видів озброєння.

Ворог продовжує застосовувати артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів населених пунктів Харківщини. Снаряди прилітають у будинки людей, лікарні, школи, дитячі садочки, церкви тощо. Ворог атакує населені пункти області, зокрема і протитанковими мінами із самоліквідаторами в бойовому стані.

Окрім Харкова, окупанти інтенсивно обстрілюють сусідні громади. Дуже дістається Дергачам, там уже зруйновано багато цивільної інфраструктури.

А на звільнених від окупантів територіях правоохоронці фіксують багато руйнувань та злочинів. Так, наприклад, у Вільхівці після обстрілів росіян пошкоджені або повністю зруйновані  більшість будинків, розтрощені автівки, школа та магазини.

Також, за заявою СБУ, у Вільхівці та Малій Рогані окупанти скоювали такі ж злочини, як і в Бучі – вбивства, крадіжки, зґвалтування.

Протягом минулої доби російські війська 53 рази обстріляли Харківщину з артилерії та РСЗВ. Від ворожих снарядів постраждали 22 мирні жителі, з них – троє дітей. Загинули сім людей.

Автор: Юлія Шматченко